e-Bordro hesabı nasıl açılır? e-Bordro maaş sorgulama nasıl yapılır? e- Bordro mobil indir

e-Bordro hesabı nasıl açılır? e-Bordro maaş sorgulama nasıl yapılır? e- Bordro mobil indir

e-Bordro uygulaması cep telefonlarına indirilebilir mi? Yeni yılla birlikte devletin içeriğinde değişikliğe gittiği e-Bordro’da vatandaşları ne gibi yenilikler geldi? Yeni sistemde e-Bordro Maaş işlemleri nerelerden nasıl yapılıyor? e-Bordro’ya getirilen yeniliklerle birlikte artık, maaş sorgulama ve ödeme şartları oldukça kolaylaştı. Peki, maaşlarla ilgili işlemlerin yer aldığı e-Bordro nedir? Nasıl hesap açılır tüm bu soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

e-bordro hizmeti, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından devreye sokulmuştur olan bir uygulamadır. Bu hizmet ile artık vatandaşlar asgari ücret, emekli maaşları, işsizlik maaşları gibi bir çok işlem e-devletin resmi hizmetlerinden biri olan e-bordro maaş sorgulama ile kontrol edilebiliyor. kolay bir biçimde öğrenebilecekler.

e-Bordro nedir?

Maliye Bakanlığı tarafında Muhasebat Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca koordine edilen maaş sorgulamalarının yapıldığı ve kamu personelinin yararlanabildiği elektronik ortamda bordro görüntüleme hizmetinin genel adıdır.

e-Bordro hesabı nasıl açılır?

e-Bordro için gerekli olan tek şey e-devlet şifresi ve kimlik numarası gereklidir. e-Bordro maaş sorgulama bilgisi almak için PTT'ye gidip 2 TL karşılığında vatandaşa bir şifre verilir. Aldığınız şifre ile 'www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama' adresine girerek işlemlerinizi yapabilirsiniz.

e-Bordro ile emekliler herşeyi bir tıkla öğrenebiliyor

Özellikle emekliler için kolaylaşan bu sistemde örneğin kredi çekecek ya da başka bir işlem yapacaksanız sıra almanız ve beklemeniz gerekmiyor. e-Bordro maaş öğrenme işlemi sayesinde emekliler son iki aya ait maaşlarını görebiliyor, ayrıca isterlerse çıktısını indirebiliyor ya da telefonlarına indirebiliyor.

Peki e-Bordro maaş sorgulama nasıl yapılır?

e-Bordro maaş sorgulaması yapabilmek için öncelikle:

*E-Bordro işlemini internet üzerinden şifresiz olarak gerçekleştirebilmek için ilk olarak Maliye Bakanlığının Muhasebat Genel Müdürlüğü internet sayfasına giriş yapılır. -Bu sayfanın E-Bordro bölümüne giriş yaptıktan sonra memurlar bu bölüme bazı bilgilerini girerek E-Bordo internet uygulamasına giriş yapabilir.

*e-Bordro sistemine giriş yapabilmek için bu bölüme ilk olarak T.C. kimlik numaranızı, Memuriyet sicil numaranızı ve emekli sicil numaranızı sisteme girin.
*Ulaşmak istediğiniz maaş bordrosunun ilk olarak yılını seçtikten sonra ayını da seçmeniz gerekiyor.

*Bu bilgiler de girildikten sonra son olarak istihdam tipini seçin ve resimde gördüğünüz güvenlik numarasını gerekli yere girin.

*Tüm bu bilgiler sisteme girildikten sonra vatandaşlar internet üzerinden maaş bordrosuna ulaşabilir.

ŞİFRESİZ E-BORDRO'DAN İŞLEM NASIL YAPILIR?

Şifresiz bir biçimde SGK E-Bordro alma işleminizi yapmak için öncelikle yazımızın sonunda yer alan linke tıklayınız. Açılan sayfada ilk olarak T.C. kimlik numaranızı giriniz. Ardından memuriyet sicil numaranızı yazınız.

Emekli sicil numaranızı da girdikten sonra “Yıl” kısmını size uygun biçimde seçiniz. Daha sonra Ay ve İstihdam Tipi seçeneklerini işaretleyiniz. Son işlem olarak resimdeki rakam ve harfleri ilgili yere giriniz. Daha sonra gönder butonuna tıklayınız ve E Bordro alma işleminizi tamamlayınız.

e-Bordro maaş sorgulama
e-Bordro maaş öğrenme

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN