BDDK'nın dolar oyunu! Seloin 'Elinizdeki paraları alacaklar' dedi bombayı patlattı

BDDK'nın dolar oyunu! Seloin 'Elinizdeki paraları alacaklar' dedi bombayı patlattı

Selcoin, BDDK'nin dolar hamlesine ilişkin panik satışlarına dikkat çekti. Yapılan hamlenin uzun süreli olmayacağını ifade eden Selcoin, yatırımcıları panik satışlar için uyardı. "Elinizdeki varlıkları satacaklar" diyen Selocin, yeni tahminlerini de paylaştı.

BDDK döviz satışını hızlandırmak için kredilere bazı kısıtlamalar getirirken, elinde yatırıma aracı olan döviz bulunduranlar ise yeni bir yol arayışına girdi. BDDK hamlesi ile doalr 16,44 seviyesine düşerken, gram altında 1000 lira altına sarkmaya başladı. Selcoin, getirilen kısıtlamanın piyasalara olan etkisini panik satışı olarak değerlendirdi.

dolaraltin-002-001.jpg

BDDK'NIN HAMLESİ PANİK SATICILAR İÇİN

"Piyasalar kapandıktan sonra BDDK'dan Dolar TL üzerine balyoz hareketi oldu. Altın ve dolardaki haftaki kapanış çok önemli. Kısa ve orta vadeli zaman birimlerini ayırarak hareket etmek gerek. Haftalık kapanış öncesine dolar için önemli olacak. 17,20 seviyesini takip edeceğiz. Pazartesi günü yeni bir trend izleyeceğiz. Aşağı yönlü bir gevşeme olabilir. BDDK'nın açıklaması balyoz etkisi değil. Cuma günü gelmesi panik satıcılar için yapıldı. Amaç Pazartesi günü panik satıcılar satsın gevşeme olsun diye yapıldı. Şirketler TL kredisi için kısıtlanacaklar."

"DOLARDA PİK SEVİYE GELMEDİ HENÜZ"

"Dolar/TL'de 17,20 seviyesine destek alanını uzatmış. Saatlik kapanışı ise 17,19 gevşeme yaptı. Daha aşağı gideceği düşünceler var. Ama pik yapmamış bir dolar var. Yaz dönemi bitiminde o dolar piki yaşanacak. 16,44 seviyelere gevşeme yaptı. Pazartesi sabahı satış baskısı yapabilirler. Ama lokal bir hareket yapabilirler. Bu iğne operasyonu. Üst bant alanına tekrardan dolar çıktı. Burada yaşanan şey yüzde 3'lük bir duruş. Yeniden baskı yapılmaya çalışılıyor. Vatandaşa panik satışı yapılıyor. Gram altın tarafında fırsat yaratacak seviye 991 seviyesi. Gümüş ise tam destek test alanına girmedi. Yeni alıcılar için değerlendirilebilecek alana gram altın girdi".

"YENİ ALICILARI TOPLAYARAK YUKARI ÇIKACAK"

"Ons altın adeta sürünüyor. Eğer zirve olsaydı gram altında biraz daha çekimser oy kullanırdım. Gram altında kısa vadede panik yaptıracaklar. Balyoz hareketi derin bir çöküş yapmayacak. Yeni alıcıları toplayarak yukarı çıkacak. BDDK'nın açıkladığı karar büyük değil. BDDK hareketi yapa bir hareket. Elinizden paranızı alacaklar. Korkmayan yatırımcı mevduatlarını korumaya devam edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN