Elon Musk'a çalışanlarından dava şoku!

Elon Musk'a çalışanlarından dava şoku!

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk bu kez de Tesla'da yapılan toplu işten çıkarmalar nedeniyle çalışanları tarafından dava edildi. Musk ekonomik gerekçelerle küçülmeye gideceğini söylemiş ve tepki çekmişti. Musk'ın işten çıkardığı çalışanlar federal yasaların ihlal edildiği gerekçesiyle ünlü milyardere dava açtı.

Tesla, SpaceX, Neuralink gibi şirketlerin sahibi olan ve Twitter'ı da satın almak üzere olan dünyanın en zengin insanı Elon Musk, çalışanlarının açtığı davalarla karşı karşıya kaldı.

Ekonomik gerekçelerle küçülmeye gittiği Tesla'dan toplu işçi çıkartan Elon Musk, çalışanları tarafından dava edildi.

Davaya gerekçe olarak federal yasaların ihlali gösterilirken, 60 günlük ihbar süresi verilmeyen 500 çalışandan ikisi haklarını aramak için mahkemeye başvurdu.

1439538.jpg

FESİH BİLDİRİMİNDE BULUNULMADI

Çalışanlar şirket tarafından kendilerine bildirimde bulunulmadığını belirtiyor.

Teknolojioku'dan Fahrettin Yalçınkaya'nın Reuters'a dayandırdığı habere göre, yaklaşık beş yıldır fabrikada çalışan John Lynch ve Daxton Hartsfield, davaya göre bu ay fabrikadan ayrılan işçiler arasındaydı.

Her ikisine de sırasıyla 10 Haziran ve 15 Haziran'da fesihleri ​​hakkında önceden bildirimde bulunulmadığını açıkladı.

Şimdi ise, Mayıs veya Haziran'da işten çıkarılan ve ayrıca önceden bildirimde bulunulmayan ABD Tesla çalışanları adına toplu dava statüsü arayacaklarını duyurdular.

1443507.jpg

"SÜPER KÖTÜ HİS"

Bu ayın başlarında Tesla patronu Elon Musk, yöneticilere, şirketteki işçilerin %10'unu çıkarmak ve ekonomi hakkındaki "süper kötü hissi" nedeniyle tüm işe alımları durdurmak istediğini açıklamıştı.

CNBC'ye yaptığı bir diğer açıklamada ise rakamın yalnızca maaşlı çalışanları temsil ettiğini, saatlik çalışan sayısının artacağı yönündeydi.

1417943.jpg

Bununla birlikte, bu hala Tesla'nın toplam işgücünün yaklaşık %3,5'inin işten çıkarıldığı anlamına geliyor, bu miktarın "süper malzeme olmadığı" için olduğu söyleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN