Emekli Bayram İkramiyesinde Sona Gelindi! İşte Herkesin Yüzünü Güldürecek 2022 Emekli Bayram İkramiyesi Tutarı

Emekli Bayram İkramiyesinde Sona Gelindi! İşte Herkesin Yüzünü Güldürecek 2022 Emekli Bayram İkramiyesi Tutarı

Milyonlarca vatandaşın beklediği emekli bayram ikramiyesi tutarları netleşmeye başladı. Ramazan ve Kurban Bayramı'n arasında her yıl iki defa emekli bayram ikramiyesi alan vatandaşlara müjdeli haber geldi. 2022 yılı emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? gibi sorular da son zamanlarda en çok arananlar arasında. İşte 2022 emekli bayram ikramiyesine dair tüm bilinmeyenler.

Ramazan ayına girmemizle beraber gözler de Ramazan ayında verilecek olan ikramiye tutarına döndü. Geçen yıl 1100 lira olarak hesaplara geçem emekli ikramiye tutarının bu yıl iki bayramla beraber 3000 bin TL olması bekleniyor. AK Parti'ye yakın isimlerden gelen açıklamalara göre bu bayramda emekli ikramiyesi alacak olanların yüzü gülecek. Peki emekli bayram ikramiyesinde artış olacak mı? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesinden kimler faydalanabilir? İşte 2022 yılı emekli bayram ikramiyesine ilişkin tüm merak edilenler.

emekli.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ YÜZLERİ GÜLDÜRECEK

Yüksek enflasyona göre ayarlanan asgari ücret tutarı, yaşanan zamlardan dolayı Temmuz ayında tekrardan güncellemeye gidecek ve ikinci bir zam uygulanacak. Bununla beraber fahiş zamlarda dolayı hükümet emekli ve memur zamları içinde bir düzenlemeye gitti. Hükümet tarafından maaş güncellemeleri vatandaşı sevindirirken gözler Ramazan ve Kurban bayramında verilecek olan emekli bayram ikramiyesine yöneldi. Kulislerde dolanan iddiaya göre emekli bayram ikramiyesi enflasyondan dolayı 2000 lira civarına çekilebilir. Bazı duyumlara göre ise ikramiyenin 1500 lira olacağı yönünde. Emekli ikramiyesi bekleyen milyonlarca insan ise emekli tutarını ve yatacağı tarihi bekler merak eder duruma geldi.

ikramiye.jpg

BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN 3 FORMÜL

Herkesin merakla beklediği emekli bayram ikramiyesi tutarına ilişkin 3 seçenek ortaya atıldı. Emekli ikramiyesinin artışı için bahsedilen formülden ise şu şekilde; Bunlardan ilki, asgari ücrete yapılan zam kadar bir zam tutarı , ikincisi enflasyon oranı kadar bir artışın yapılması ve sonuncusu ise en düşük emekli maaşı kadar bir ödeme yapılabileceği. Tüm bunlar konuşulanlar arasındayken belirlenen emekli ikramiyesi tutarının hesaplara geçeceği tarih ise belli oldu. Emekli bayram ikramiyesinin 25-29 Nisan haftasında hesaplara geçmesi bekleniyor.

2022 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİR?

SGK tarafından gelir veya aylık alanlar, emekliler, dul ve yetim aylığı alanlar, malulen emekliler, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin yakınlarına verilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN