Emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır? Son dakika emeklilik haberleri

Emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır? Son dakika emeklilik haberleri

Türkiye'de SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin en çok merak ettiği konuların başında 2017 emeklilik maaşı hesaplama ve alacakları net ücret geliyor. Peki hangi emekli ne kadar maaş alacak? Ülkemizde emeklilikte gelinen son durum ne? Emekli maaşı hesaplanırken vatandaşlar nelere dikkat etmesi gerekiyor? İşte tüm merak ettiğiniz sorular ve yapmanız gereken işlemler...

2017 emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri artık oldukça kolay hale geldi. Emekliği yaklaşan vatandaşlar ne zaman emekli olurum sorusunu sormaya başladı. SSK, SGK emeklilik sorgulama işlemi e-devlet sayfasından artık kolaylıkla yapabilirsiniz. Vatandaşlar bu sayede işlemlerini internet üzerinden hem kolay hemde güvenli bir biçimde halledebilirsiniz. Haberimizden ayrıca emeklilikte yapılan son dakika gelişmelerinide bulabilirsiniz.

SGK'DAN EMEKLİLİK MAAŞI AÇIKLAMASI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yaşlılık aylığı alan bir emeklinin maaşının kesildiği yönündeki haberlere ilişkin, "Kurumumuzdan yaşlılık aylığı almakta olan Mustafa Demirci'nin maaşının kesildiği yönündeki haberin yayını itibarıyla tetkik edilmekte olan dosyasındaki işlemleri tamamlanarak emeklimiz herhangi bir mağduriyete uğratılmadan işlemleri sonuçlandırılmıştır." ifadesi kullanıldı.

EMEKLİLİK MAAŞI SORGULAMA

Emekli maaşı sorgulama işlemi ile emeklilik sorgulamanızı kolayca yapabilir, emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama sonucunda SGK’ya gitmek zorunluluğu olmadan internet ortamında emekli maaşı hesaplama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca online olarak emeklilik hesaplama, emeklilik sorgulama ve emekli maaşı hesaplama gibi işlemlerinizi de yapabilirsiniz. Emekli maaş sorgulama işleminizi her üç kurum için de E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz.

EMEKLİLİK MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama gibi SGK ile ilgili pek çok sorgulama işleminizi yine SGK’nın resmi sitesi olan E-SGM sistemi üzerinden şifresiz olarak istenen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirme imkanınız vardı. E-SGM sisteminin kısa bir süre önce kapatılması ile birlikte artık emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleriniz E-SGM sistemi üzerinden yapılamamaktadır. Onun yerine halen hizmet veren, bünyesinde pek çok sorgulama işlemini bulunduran E-Devlet sistemi ile artık sorgulama işlemlerinizi tek bir şifre ile gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemi de e-Devlet sistemi üzerinden güvenli bir şekilde yapılabilir.

EMEKLİLİK BORÇLANMASI

Yürürlüğe yeni giren Kanun ile birlikte sigortalı olarak çalışan bireyler, geriye dönük borçlanma şeklinde erken emekli olmaya hak kazanabiliyor. Geriye dönük borçlanma fırsatından yaranabilecek sigortalı olarak çalışan bireyler askerlik, kadınlar için doğum, hizmet ihyası ve aynı zamanda yurt dışı borçlanması yapanlar olarak belirlenmiştir. Bu tür durumlarda sigorta primlerini düzenli bir şekilde ödeyememiş olan bireylerin geriye dönük borçlanma şeklinde emekli olma hakkı bulunuyor. Kadınlar için doğum borçlanması sigortalı olarak çalışan bireylerin işe geri dönme tarihinden sonra doğan üç çocuğu için de geçerli olmaktadır. Böyle bir durumda olan kadınlar altı yıl doğum borçlanması hakkına sahip olabilirler. Sigortalı bir şekilde çalışan kadınların doğum sürecinden önce çalışmış olması, doğumdan sonra onun için sigorta primi ödenmemiş olması ve aynı zamanda doğum yaptığı çocuğunun yaşıyor olması gerekmektedir. Kadınların bir doğum yapması, yani bir çocuk için doğum borçlanması talebinde bulunan sigortalı olarak çalışan kadınlar 12.643 TL, en fazla ise 82.216 TL arasında ödeme yapabilme hakkına sahipler.

EMEKLİNİN GÖZÜ BU KARARDA

Memura ve memur emeklisine bayramlarda ikramiye verilmesi Ağustos’ta karara bağlanacak. Memur-Sen’in talebi bin 915 TL... İkramiye hayata geçerse, SSK-Bağ-Kur emeklileri de yararlanacak. Hem Memur-Sen'in hem de Türkiye Kamu- Sen'in talepleri arasında yer alan ikramiye hayata geçerse, toplam 5.1 milyon memur ve memur emeklisine Kurban Bayramı öncesinde önemli bir müjde gelmiş olacak. Memurlar ve memur emeklileri için bayram ikramiyesinin hayata geçirilmesi, SSK ve Bağ- Kur emeklilerine de umut olacak.

Türkiye'de SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin en çok merak ettiği konuların başında 2017 emeklilik maaşı hesaplama ve alacakları net ücret geliyor. Peki hangi emekli ne kadar maaç alacak? Ülkemizde emeklilikte gelinen son durum ne? Emekli maaşı hesaplanırken vatandaşlar nelere dikkat etmesi gerekiyor?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN