Emeklilere banka promosyon ödemeleri ne zaman yapılacak? Emekliye promosyon ödeme tarihi

Emeklilere banka promosyon ödemeleri ne zaman yapılacak? Emekliye promosyon ödeme tarihi

SGK ile Kamu ve özel bankalar arasında imzalanan protokol gereği yaklaşık 10 milyon emekli, banka promosyonu almak için bankalara taahhütte bulunuyor. 2020 yılı için ödemelerin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. İşte 2020 banka promosyonunun verileceği tarih…

 

10 milyon emekli vatandaşı ilgilendiren 2020 banka promosyonunun ne zaman verileceği son günlerde bir hayli gündem oldu. Bankaların emekli maaşı karşılığında verdikleri promosyon 2020 yılında ne kadar olacağı ve hangi tarihlerde verileceği ile ilgili detaylar karar.com’da…

EMEKLİ BANKA PROMOSYONU NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekliler için ilk defa banka promosyonu ödemesi SGK ile Bankalar arasında 2017 Mart ayında imzalanan bir protokolle başlamıştır. Protokole göre promosyonlar 3 yıllık bir anlaşma ile verilecektir. Yani bir emekli maaşını 3 yıl boyunca aynı bankadan alması halinde bu promosyondan yararlanabilecek.

Protokolün Mart ayında imzalandığını ve ilk ödemelerin 2017 Mart ayında yapıldığını düşünecek olursak; 2020 banka promosyon ödemesinin de 2020 Mart ayında olacağı söylenebilir.

19-12/03/emeklijpgg.jpg

PROMOSYON ARTIŞI BEKLENTİSİ

SGK ile bankalar arsında 2017 Mart’ında imzalanan protokol ile ilk kez toplu olarak başlatılan banka promosyonu uygulamasının üzerinden 3 yıl geçmek üzere. 3 yılın ardından pek çok emeklinin sözleşmesi doluyor.

2020 yılında bankalar ile yeniden sözleşme için masaya oturacak olan emekliler, yapılacak olan yeni sözleşmede ülkenin ekonomik gelişmesine bağlı olarak maaşları için ödenen promosyonda da artış yapılmasını talep ediyorlar.

2017 yılında imzalanan 3 yıllık protokol ile 1000 TL maaş alanlara 300 TL, 1000 ile 2000 TL arası maaş alanlara 375 TL, 2000 TL ve üzeri maaş alanlara ise 450 TL promosyon ödemesi yapılmıştı.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

AYLIK 10 TL EMEKLİ PROMOSYONU

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emeklilere banka promosyonu verilmesi için yıllarca mücadele verdiklerini söyleyerek bundan sonraki gelişmelerin de takipçisi olacaklarını belirtti.

Emekli aylığı karşılığı ödenen banka promosyonu aylık olarak 10 TL gibi bir miktara denk geldiğini ifade eden Ergün, “Bankaların emeklilerimize aylıkları karşılığında verdiği promosyonları, günümüzün ekonomik şartlarında anlamını yitirmiştir. Bu konuda bankaların tek taraflı dayatmalarına izin verilmemeli. Banka promosyonlarının tespitinde, kamu çalışanlarına yapılan ödemeler de dikkate alınmalı. Emeklilerin banka promosyonları, yeni yılda SGK, bankalar ve derneğimizce oluşturulacak bir komisyon tarafından günün koşulları dikkate alınarak artırılmalı.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN