Emeklilik fonundan hazineye 2,5 milyar borç alınacak

Emeklilik fonundan hazineye 2,5 milyar borç alınacak

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) açıklamalarına göre emeklilik fonundan hazineye 2,5 milyar lira borç aktarılacak.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bireysel emeklilikte standart fonların yüzde 10’unun hisse senedine yatırım yatırılacağını açıkladı. Kararla, borsaya ve devlet tahvillerine ek kaynak girişi sağlanması hedefleniyor.

SPK’nın dün açıkladığı ilke kararına göre Emeklilik Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber’in, Para Piyasası ve Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonlarına İlişkin Esaslar başlıklı bölümüne ikinci fıkra olarak şu ifade eklendi:

İÇ BORÇLANMA FORMÜLÜ

"Para piyasası fonlarının portföyünün asgari yüzde 25’i devlet iç borçlanma senetlerinde yatırıma yönlendirilir."

EMEKLİLİK FONUNDAN 2,5 MİLYAR BORÇLANACAK

Diken'in aktardığı habere göre, para piyasası likit fonlarında büyük bölümü repo piyasasında bulunan yaklaşık 10.5 milyar lira birikimin yüzde 25’ine denk gelen yaklaşık 2.5 milyar liranın temmuz sonu itibarıyla DİBS’e aktarılması gerekecek.

SPK tarafından yapılan bir başka değişiklik ise emeklilik fonlarının ‘Standart Fonlara İlişkin Esaslar' başlıklı bölümünde yapıldı.

KIDEM TAZMİNATI FONU

Daha önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kıdem tazminatı fonu ile ilgili yaptığı açıklama ciddi tartışmalara neden olmuştu. Albayrak'ın açıklamalarında, kıdem tazminatı fonu ile işçilerin kıdem tazminatlarını devletin alması ve işten ayrılma durumunda devlet tarafından ödenmesi öngörülüyordu. Atılan bu adım, işçi sendikalarını ve işçileri rahatsız etmiş ve protestolar düzenlenmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN