Emekliye Ramazan bayramı ikramiyesi yattı mı? 2019 için tarih belli oldu

Emekliye Ramazan bayramı ikramiyesi yattı mı? 2019 için tarih belli oldu

Emeklilere verilen Ramazan bayramı ikramiyesi için tarih belli oldu. Yılda iki defa verilen bin TL Ramazan bayramı ikramiyesini 2019’da bekleyen emekliler, ikramiyenin ne zaman yatırılacağını soruşturuyordu. Geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un verdiği müjde ile bin TL’lik Ramazan bayramı ikramiyesinin ne zaman yatırılacağı açıklanmıştı. Peki Ramazan bayramı ikramiyesi hesaplara yattı mı? İşte Ramazan bayramı ikramiyesine dair aradıklarınız…

Emekliye her sene Ramazan ve Kurban bayramları öncesi olmak üzere yılda iki kez verilen emekliye bayram ikramiyesinde net tarih belli oldu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre, emekliye verilen bin TL Ramazan bayramı ikramiyesi bu yıl 31 Mayıs tarihinde hesaplara yatacak. Bu tarih ile ilgili net bir bilgisi olmayanlar ise Ramazan bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak, Ramazan bayramı ikramiyesi hesaba yattı mı? sorularını sorguluyor. İşte Ramazan bayramı ikramiyesine dair merak edilenler…

Emekli bayram ikramiyeleri ne kadar ödenecek?

Henüz yeni rakamla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Herhangi bir değişikliğe gidilmemesi halinde bu yıl da ikramiyenin bin (1000) TL olması bekleniyor. Emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili müjdeli haber Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi. Yaklaşık 12 milyon emeklinin merakla beklediği tarihi paylaşan Bakan Selçuk, Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 31 Mayıs 2019 Cuma günü ödeneceğini açıkladı. 31 Mayıs 2019 Cuma günü hesaplara yatırılacak olan ikramiye tutarının toplamda 10.7 milyar lira olduğunu belirten Bakan Selçuk, Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarının ise 1,2 ve 3 Haziran’da yatacağını ifade etti. Emekli Bayram ikramiyesi 2018 yılında 1000 (bin) lira olarak belirlenmişti.

19-05/27/emekliye-ramazan-bayrami-ikramiyesi-yatti-mi-2019-icin-tarih-belli-oldujpgg.jpg

Bütçe açığında dikkat çeken rakam

Türkiye bu yıl hatırı sayılır bir bütçe açığı veriyor nisan ayında açık 18.3 milyar TL, yılın ilk dört ayında ise bütçe açığı 54.5 milyar TL olmuştu. Emeklilere iki bayramda ödenecek aylık 1000 TL ikramiye geçen yıl 30 Haziran seçimleri öncesinde getirilmişti. Geçtiğimiz yıl yasalaşan ve her sene iki kere bayramdan önceki günlerde verilmesi öngörülen emekli ikramiyesinden SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri olarak toplamda 12 milyon kişi yararlanıyor. 2019'da emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak sorusunun cevabı belli oldu. Emeklilere bayram ikramiyesi 31 Mayıs cuma günü ödenecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk 12 milyon emekliye toplamda 10.7 milyar TL verileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN