Enflasyon işçinin boğazına takıldı

Enflasyon işçinin boğazına takıldı

TÜRK-İŞ açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının Eylül ayı verilerini yayımladı. Açlık sınırı 123 TL, yoksulluk sınırında 398 TL'lik artış oldu.

TÜRK-İŞ, açlık ve yoksulluk sınırına ilişkin Eylül ayı çalışmasını açıkladı. Dört kişilik bir ailenin sadece gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için 3 bin 49 TL harcama yapması gerekiyor. Yoksulluk sınırı ise 9 bin 931 TL oldu.

İktidar, market raflarında denetim yaparken, yoksullar enflasyonu midesinde hissetti. Ağustos ayına göre bu ay açlık sınırı 123, yoksulluk sınırı ise 398 TL arttı. Mutfak enflasyonu yüzde 4,18 olurken yıllık bazda yüzde 24,56 şeklinde gerçekleşti.

TÜRK-İŞ Araştırmasının Eylül 2021 ayı sonucuna göre;

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı 3.049 TL.

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise 9.931,59 TL,

TÜRK-İŞ araştırmasına göre bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyeti 3 bin 709 TL.

'GEÇİM ŞARTLARI AĞIRLAŞIYOR'

TÜRK-İŞ yayımladığı araştırma ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Gündemin temel konusu enflasyon, özellikle gıdada yüksek seyreden fiyat artışları olmaya devam ediyor. Enflasyondaki artış -yetersiz gelir nedeniyle- geçim şartlarının giderek ağırlaşmasına neden oluyor. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı), yürürlükteki asgari ücretin üstündedir. Durum böyle iken, gelirlerin ve de çalışanların temel ve ortalama ücreti haline gelen asgari ücretin enflasyon oranı veya biraz üzerinde artış göstermesi, mevcut yoksulluğun süregelmesi anlamındadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN