EPDK 17 şirkete lisans verdi

EPDK 17 şirkete lisans verdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) elektrik, petrol, doğalgaz ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasalarında faaliyet gösterecek 17 şirkete lisans verildi, 19 şirketin lisansı sonlandırıld

EPDK'nın konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, elektrik piyasasında faaliyet göstermek için başvuru yapan 4 şirkete üretim, 2 şirkete de tedarik lisansı verildi. Aynı piyasada 11 şirketin ise üretim lisansı sona erdirildi.

LİSANSI İPTAL ETTİ

Doğalgaz piyasasında 1 şirkete doğalgaz dağıtım lisansı, 1 şirkete ise doğalgaz toptan satış lisansı verildi. Aynı piyasada 1 şirketin sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) iletim ve dağıtım lisansı ve 1 şirketin de CNG satış lisansı sona erdirildi.

Petrol piyasasında 2 şirkete madeni yağ, 1 şirkete depolama, 1 şirkete ihrakiye teslimi, 1 şirkete dağıtıcı ve 1 şirkete de işleme (biodizel) lisansı olmak üzere 6 lisans veren EPDK, aynı piyasada 4 depolama, 1 madeni yağ ve 1 ihrakiye teslimi lisansını da iptal etti.

Kurum ayrıca, LPG piyasasında 2 şirkete dağıtıcı lisansı, 1 şirkete de depolama lisansı verdi.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN