Esat Karlıdağ: Lojistik sektöründe yapay zeka ve makine öğrenimi entegrasyonu çok önemli

Esat Karlıdağ: Lojistik sektöründe yapay zeka ve makine öğrenimi entegrasyonu çok önemli

Lojistik sektörünün farklı enstrümanlara sahip olduğunu, sektörde başarı için bu enstrümanların bir arada değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Logesa Lojistik Kurucusu Karlıdağ, “Yapay zeka ve makine öğrenimi ile entegrasyon, lojistik sektöründe yer alan firmaların, çok daha başarılı bir şekilde teslimat yapmalarına olanak tanıdığını söyleyebiliriz. Dijitalleşmenin yoğun bir şekilde yaşandığı bir çağ içerisindeyiz. Bu nedenle dijitalleşmeye uyum sağlayan firmalar ayakta kalabiliyor” dedi.

Yapay zeka ve makine öğreniminin lojistik sektöründeki yeri hakkında değerlendirmede bulunan Logesa Lojistik Kurucusu Esat Karlıdağ, son zamanlarda bu konuda gerçekleştirilen uygulamalardan bahsetti.

Karlıdağ, “Yapay zeka ile birlikte sürücüsüz araçların ortaya çıkması, raflarda robot kullanımının yaygınlaşması; işlemlerin çok daha kolay ve tasarruflu bir şekilde yapılmasının olanaklı olduğunu gözler önüne seriyor. Ayrıca yapay zekadan yararlanmak, işlemler sırasında hataların da en aza indirilmesini mümkün kılıyor. İnsan hatası, süreç içerisinde pek çok konuda olumsuz durumun meydana gelmesine neden olduğu için yapay zekanın bu konuda da önemli bir katkısı bulunduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini sürdüren Esat Karlıdağ, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Teknolojinin kullanımı, firmalarda müşteri memnuniyetinin artmasını da olanaklı hale getirmiştir. Bu konuda bazı firmalar üzerinde yapılan araştırmalar, konunun ne denli önemli olduğunu da gözler önüne seriyor. İşletmelerin Teknoloji Kullanımının Etkileri başlıklı bir araştırma, teknoloji kullanımının yüzde 62,5 oranında müşteri memnuniyetini olumlu etkilediğini ön plana çıkarıyor. Bunun yanı sıra teknoloji kullanımının, maliyetlerin düşmesine de olumlu etkide bulunduğunu, aynı araştırma gözler önüne seriyor.

Belirtilen hususların her biri, lojistik sektöründe teknoloji kullanımının farklı açılardan ilgili firmaya olumlu katkılarda bulunduğunu ifade ediyor. Bu nedenle sektör içerisinde yer alan firmaların, yapay zeka ve makine öğrenimi ile entegre bir çalışma sistemi benimse noktasında önemli adımlar attıklarını söylemek olanaklı. Lojistik sektöründe bulunan her bir firmanın temel amacı müşterilerini memnun etmek ve başarılı teslimat yapmak olduğu için teknolojinin sunmuş olduğu nimetlerden yararlanılmalı ve hizmet politikası kullanılan teknoloji ile revize edilmelidir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN