Euro/Dolar dengesi bozuldu! İslam Memiş "Dolardan uzak durun" dedi kar ettiren para birimini açıkladı

Euro/Dolar dengesi bozuldu! İslam Memiş "Dolardan uzak durun" dedi kar ettiren para birimini açıkladı

Eylül ayının son haftalarında piyasalarda dengeler bozuldu. Euro/Dolar paritesinde değişim yaşanırken, dolar diğer para birimleri karşısında hızla değer kazanmaya başladı. Dolar 18,60 seviyelerini görürken euro ise 17,92 seviyelerine geriledi. Piyasa Uzmanı İslam Memiş ise "Dolardan uzak durun" uyarısı yaptı.

İslam Memiş, doların hızla yükselmesine karşın karşısında değer kaybeden para birimlerine dikkat çekti. Yatırım için dolardan uzak durulması gerektiğini söyleyen Memiş, Euro ve Sterline dikkat çekti.

176742-001.jpg

"DOLARDAN UZAK DURUN" UYARISI

Dolardan uzakta kalmanın daha faydalı olacağını ifade eden Memiş, yatırım yapılacaksa bunun dolar olmaması gerektiğini savundu. Memiş, "Bir kağıt paraya yatırım yapacaksam bunun adı dolar değil, euro ve sterlindir benim nazarımda. Dolardan uzak durmakta fayda var. Breta kaldı. Nasıl bir hazırlık yapmamız gerekiyor? Bu sorunun cevabını vermeye çalışacağım. Merkez Bankası 100 baz puanlık indirim yaptı, dolarda yukarı yönlü hareketler gördük. Uluslararası piyasalardaki değer artışını da gördük. 20 yılın zirvesinde olan bir dolar endeksi var. Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden dolayı tüm diğer enstrümanları ucuz buluyorum." ifadelerini kullandı.

ALTIN ALTIN

Dolara sıcak bakmadığın belirten Memiş, "Dolar 20 yılın zirvesinde, euro 20 yılın dip seviyesinde. Zirvedekini mi satın alırsın, diptekini mi satın alırsın? Buna karar vermeniz lazım. Ben alırım altınımı, KKM'ye koyarım, aylık getirimi alırım, altınım zaten altın olarak duruyor. Haliyle kaybım olmayacak." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN