Ev alma vaadine de vatandaşlık

Ev alma vaadine de vatandaşlık

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda yapılan değişikliğe göre 250 bin liralık taşınmazın peşin olarak alım vaadi, vatandaşlık hakkı kazanmak için yeterli olacak.

Yabancıların 250 bin dolarlık gayrimenkul alımı karşılığı Türk vatandaşlığı kazanması uygulamasında, gayrimenkulün satış vaadi de geçerli olacak.

Hazine Bakan Yardımcısı Nebati: Bu ülke vatandaşlığı kolay değil, kolaylaştırdık ama gelen para sağlam, kişi de muteber olmalı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapan yönetmeliğe göre, söz konusu tutarda taşınmazın peşin olarak satışının vaat edildiğine dair noterden düzenlenen sözleşmenin üç yıl süreyle devri ve terkini yapılamayacağı taahhüdüyle tapu siciline şerh edilmesi de vatandaşlık kazanımı için yeterli olacak. 

Yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli 18 Eylül'de 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmişti. Yabancıya konut satışları eylül ayında yüzde 151.1 artarak 5 bin 615, ekim ayında ise yüzde 134.4 artarak 6.276 oldu.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN