Ev hanımı ve emekliler dikkat! İslam Memiş 2023 zor geçecek diyerek ek iş çağrısında bulundu: Kritik virajdan önce son düzlük...

Ev hanımı ve emekliler dikkat! İslam Memiş 2023 zor geçecek diyerek ek iş çağrısında bulundu: Kritik virajdan önce son düzlük...

Her açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023 yılının zor geçeceğini belirterek ev kadınları ve emekliler için tavsiyelerde bulundu. Aralık ayında yaptığı açıklamalarda ek gelir önerilerini listeleyeceğini belirten İslam Memiş, sosyal medya hesabından önemli bir paylaşımda bulundu. Ev kadınları ve ev sahiplerine önerilerde bulunan Memiş 'Mutlaka bunları yapın!' çağrısın bulundu. İşte İslam Memiş'in dikkat çeken açıklamaları...

2023 yılının zor geçeceğini her fırsatta dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Aralık ayında açıklayacağını söylediği ek gelir önerilerini sosyal medyadan duyurdu. Ev hanımları ve ev sahiplerine ek gelir önerisinde bulunan İslam Memiş 'Mutlaka bunları yapın' çağrısında bulundu. İlk tavsiyesini çalışmayan ev hanımlarına ve çalışabilecek emeklilere yapan Memiş, ikinci tavsiyesini ise kiralık dairesi olanlara sundu. İşte İslam Memiş'in dikkat çeken paylaşımı...

"TARİHİ SÜREÇLERDEN GEÇİYORUZ, DİKKATLİ OLUN!"

2023 yılının zor geçeceğini belirten İslam Memiş, ev kadınları ve emekliler için ek iş önerdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Memiş şu notları düştü:

"Dünya finansal piyasalar, toplumsal kaos, küresel belirsizlik ve risklerin arttığı, yarınını göremediği tarihi günlerden geçiyoruz. Bu süreci en son 2020 Mart’ta görmüştük. Size Eylül-Ekim aylarını işaret ederek hazırlık yapıyoruz mesajları vermiştim.

k65656565.jpg

Her gün gelen cinayet, tecavüz, şiddet, yolsuzluk, görevi kötüye kullanma gibi haber akışlarını okuyoruz ve psikolojik bir baskı hissediyoruz. Enflasyon, kriz, dijitalleşme karşısında insanların genetiği bozuldu. Kimse normal bir süreç geçirmiyor, dikkatli olun. Yılın son çeyreği. Kabuğumuza çekilmek için iyi bir zaman. Kendimizi geliştirmek için bol kitap okumak, ailemiz ile vakit geçirmek, tercihlerimizi tekrar gözden geçirmek için sonbahar iyi bir vakittir. Size “2023’de ek işe ihtiyacımız olacak, Aralık’ta açıklayacağım” mesajı yazmıştım."

İLK TAVSİYESİ EV HANIMLARI VE EMEKLİLERE OLDU

Zor bir sürecin bizleri beklediğini belirten İslam Memiş, çalışmayan ev hanımlarına ve çalışabilecek durumda olan emeklilere tavsiyelerde bulundu. Memiş açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Bugünlerde dünya insanın yaşadığı travma, ekonomik krizler ve sosyal dokunun bozulmasını göz önünde bulundurduğumda Aralık ayını beklemem gerektiği kanaatine vardım. Ek gelir için ilk tavsiyem çalışmayan bayan ve çalışabilecek emekli arkadaşlara;

Malum Türkiye’de milyonlarca bekar ve yalnız yaşayan insanlar var. Yaşlı yalnız yaşayan da olabilir, sabah işe gidip akşam evine dönen çalışanlar da. Bu insanlar için evde yemek yapmak hem zor hem de haklı olarak vakit kaybı oluyor. Yaşlılar zaten malum. Çalışanlar ise yorgun."

b56-002.jpg

YEMEKLİ KİRACI TAVSİYESİ

Ev sahiplerine de tavsiyelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları İslam Memiş, yemekli kiracı tavsiyesinde bulunarak şunları söyledi:

"Ev hanımı, sgk’sı hiç olmamış, birikimini sağlayamayan, geleceğini ve özgürlüğünü maddi olarak eline almamış hanımefendiler, bu insanların yemek ihtiyacını güzel bir gelir ile görebilir. Kazı kazan gibi. Sonuçta evde yemek yapıyor ve extra bir çabaya gerek yok. Kişi, ev yemeği yemek ister. Kişi, yorgun halde yemek veya bulaşık ile uğraşmak istemez. Hem sağlıksız beslenme hem de maddi külfiyet. Yalnız bir kişi dışardan yemeğe her ay en az 3 bin lira para harcıyor. Bunu fırsata çevirmek çalışmayan ancak gelir elde etmek isteyenlerin elindedir. Çoğu insan apartmanına veya sokağında yaşayanları gözlemlesin. Kazanç aslında ayağına gelmiştir. Günlük çalışmadan bahsetmediğimi, sadece günlük yemek yapmaktan bahsettiğimi anlamışsınızdır. Çalışmak, birikim yapmak, en azından sgk’sını ödeyip emekli olmak isteyenlere.

k545454-72.jpg

Diğer yandan kiralık dairesi olanlar da YEMEKLİ KİRACI modelini uygulayabilir. Bu modelde kiralık daireniz örneğin 3 bin lira. Yemekli olursa 5 bin lira. 2 bin lira yemekli tercih edileceğinden emin olabilirsiniz. Detaylı bir şekilde yarın YouTube kanalımda anlatacağım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN