Ev/Araç fiyatlarında geri vites! Doların 15 TL tarihini veren İslam Memiş müjdeyi patlattı

Ev/Araç fiyatlarında geri vites! Doların 15 TL tarihini veren İslam Memiş müjdeyi patlattı

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, hükümet tarafından çıkarılacak olan yeni bir pakete işaret ederek piyasalarda yaşanacak düşüşleri açıkladı. Dolar kurunda ciddi bir düşüşün yaşanacağını belirten Memiş, konut ve araç almak isteyenlere de müjdeli haberi verdi. İşte o tarihten sonra piyasalarda oluşacak iyimser süre.

Son dönemlerde yüksek enflasyon ve döviz kurunda yaşanan sıçramadan dolayı emlak ve araç piyasası da nasibi aldı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş ise bu düşüşlerin geçici olduğunu ifade ederek yüzde 20'lere varan bir gerileme yaşanacağını belirtti. Dolar içinse 15 TL seviyesine dikkat çeken Memiş, tüm bunların yaşanacağı tarihi de verdi.

euro.jpg

EMLAK FİYATLARI YÜZDE 15 GERİLİYOR

"Emlak sektörü ve araç sektörünü ikiye ayrılalım. Rant ekonomisi de fırsatçılığa neden olan fiyatlar çökecek. Son 1 aydır piyasalarda ciddi bir durgunluk var. Yeni pakette emlak üzerine yeni müjdeler olacak. Fırsatçıların önüne geçmek için yeni kanunlar gelebilir. Hazine ve Maliye Bakanlığı bunlara gereken cezaları verecek. Emlak fiyatlarında yüzde 15 civarında düşüş olacak.

oto.jpg

"ARAÇ FİYATLARINDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ OLACAK"

"Araç fiyatlar ise sıfır araçlar döviz kurundan dolayı değer artışları devam edebilir. İkinci elde ise satışlarda ciddi durgunluk var. Bayramdan sonra satılana araçlar ve yeni paketten dolayı yüzde 15-20 civarında düşüş son konusu olabilir. Şimdi nakit değerli olacak mal değersiz olacak. İkinci el araç alacak olanlar bayram sonrasında dikkat etmesi gerekiyor. Petrol fiyatlarından dolayı insanlar artık toplu taşımaları tercih ediyor. Bundan sonra insanlar nakittin değerini ön planda tutacak. Piyasada elektrikli araçlara hazırlık yapılıyor."

"DOLARDA 15 TL SEVİYESİ MASADA"

"Piyasalar şu an Merkez Bankalarının güdümünde hareket ediyor. Faiz artırım süreci ve enflasyonla mücadele var. Kimse ayağımıza takılmasın durumu var. Ben kripto para piyasalardaki düşüşlerin kalıcı olacağını düşünmüyorum. Dijital bankalar çıkması etkili olacak. Son 1 aydır 17-18 lira aralığında döviz almam. Düşüş ihtimali var. Hükümet tarafında ciddi bir tedbir gelebilir. Musluk açılırsa Temmuz-Ağustos ayında iyimser bir sürece sokabilir. Bu aylarda TL'de beklemek daha doğru. Dolar/TL'de 15,88 TL seviyesi hala masada durmaya devam ediyor"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (100)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
100 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN