Evde bakım maaşları yattı mı? 6 Ağustos 2022 Cumartesi evde bakım yardımı yatan iller listesi ve yardım parası sorgulama

Evde bakım maaşları yattı mı? 6 Ağustos 2022 Cumartesi evde bakım yardımı yatan iller listesi ve yardım parası sorgulama

Vatandaşlar merakla 6 Ağustos günü evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığını araştırıyor. Peki 2022 6 Ağustos günü evde bakım maaşları ne zaman yatacak? 2022 6 Ağustos günü evde bakım maaşları hangi illerde yatırıldı? Tüm detaylar haberimizde.

İllere göre yatırıldığı bilinen evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Ağustos ayı evde bakım maaşları hesaplara geçmeye başladı mı? Ağustos ayı evde bakım maaşları ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı almanın şartları nedir? Evde bakım maaşı sorgulaması nasıl yapılır? Ağustos ayı evde bakım maaşları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ağustos ayı evde bakım maaşları ne zaman yatıyor

Evde bakım maaşlarının şehirlere göre yatırıldığı ve Ağustos ayı ödemeleri için henüz net bir tarihi olmadığı biliniyor. Ağustos ayı evde bakım maaşlarının ne zaman yatırılacağı ile ilgili henüz Bakanlık tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan evde bakım maaşlarının her ay 15-31 günleri arasında yattığı biliniyor. Evde bakım maaşlarının bu ay hangi tarihte yatırılacağı ile ilgili net bir tarih yok. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar e-Devlet'e giriş yaparak maaşlarının yatıp yatmadığını sorgulayabilir. E-Devlet üzerinden kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra arama kısmına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazarak açılan sayfada maaşın yatıp yatmadığı ile ilgili detaylar bulunabiliyor.

6 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller

Evde bakım maaşlarının her ayın 15-31 tarihleri arasında illere göre hesaplara yattığı biliniyor. Ağustos ayı evde bakım maaşlarının yattığı şehirler henüz açıklanmadı. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar e-Devlet üzerinden kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaparak maaşlarının yatıp yatmadığını sorgulayabiliyor.

Evde bakım maaşı sorgulama

Evde bakım maaşlarının sorgulama işlemleri SMS yolu ile de yapılabiliyor. Eğer evde bakım maaşınızı Ziraat Bankası aracılığıyla temin ediyorsanız BAKIYE yazıp, 4747 numarasına mesaj atarak maaşın yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz. Evde bakım maaşı yanında Bakanlık tarafından yaşlılık maaşı verildiği de biliniyor, yaşlılık maaşı halk içinde 65 yaş maaşı olarak biliniyor.

Ağustos Ayı Evde Bakım Maaşları Ödenme Tarihleri ve Evde Bakım Maaşı Şartları

Evde bakım maaşı şartları

Evde bakım maaşı alabilmek için evde bakılan kişinin yüzde 50 engeli yani ağır engelli olması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlükleri gerekli sorgulamaları yaptıktan sonra bu durumu tespit ediyor ve sağlık kurulundan alınan rapor içinde ağır engelli kısmının yazması gerekiyor. Eğer engeli olan kişinin engeli yüzde 50 atında tespit edilirse evde bakım maaşı alınmıyor. Evde bakım maaşı verilirken ev içindeki kişi başına düşen gelirin aylık asgari ücretin net tutarından üçte iki kadar az olması gerekiyor. Evde bakım maaşı ile ilgili yapılan son değişikliklerde ise üvey akraba olup evde bakım sağlayan kişiler de evde bakım maaşı alabiliyorlar. Bu değişiklikle birlikte eğer kişi 18 yaşından küçükse engel oranına bakılmadan sağlık raporunda özel koşul veya çok özel koşul gerektirir cümlesi yer alıyorsa da evde bakım maaşı alınabiliyor. 18 yaşından büyük olan kişilerin sağlık raporunda ise tam bağımlı ifadesinin yer alması gerekiyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN