‘Ev’de faiz 84 ay sıfırlandı

‘Ev’de faiz 84 ay sıfırlandı

Kredili satışların yüzde 30.7’lik sert fren yapması konut geliştiricilerini harekete geçirdi. 2018’in ilk kampanyasına vade farksız satış süresini 84 aya uzatarak başlayan firmalar, böylelikle taksitlerin yaklaşık 2 bin lira düşmesine de kapı açıyor. Vade sonunda 170 bin lira tüketicinin cebinde kalıyor. 1+1 daire fiyatlarının 248 bin liradan başladığı faizsiz satışlar 31 Mart’a kadar sürecek.

HAMİDE HANGÜL

Türkiye’de geçen yıl yaz sonundan itibaren konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1’in üzerine çıkmaya başlaması kredili satışlara adeta sert fren yaptırdı. İpotekli alımların yüzde 30.7 daralmasıyla birlikte konut geliştiricileri de firma bünyesinde faizsiz satışlarda vadeleri 84 aya kadar uzattı. Böylelikle talebi canlı tutmaya çalışan firmalar, taksit tutarlarının düşmesine de imkan tanımış oluyor. Örneğin, 300 bin TL banka kredisi kullanıldığında, 84 ay boyunca aylık 5 bin 600 TL ödenmesi gerekirken, söz konusu kampanya ile taksit tutarları 3 bin 500 liraya düşüyor.

Vade sonunda 170 bin liralık bir fark tüketicinin cebinde kalıyor. Firmaların 31 Mart 2018’e kadar sürdürecekleri kampanyalı konutlar, Pendik, Eyüp, Beylikdüzü ve Maslak’ta yoğunlaşırken, 1+1 daireler 248 bin liradan başlıyor. İşte konut geliştirici şirketlerin kampanyalı projeleri: İnsay Yapı’nın katıldığı kampanya kapsamında, Ondörtüç Pendik projesinde yüzde 10 peşin, 84 ay vade ve sıfır faizle ev almak mümkün. Üç farklı konut tipinden oluşan projede, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri bulunuyor. Toplam 242 konut ve 22 ticari birimden oluşan projede daire büyüklükleri 67 ile 149 metrekare arasında.

Dairelerin liste fiyatı, peşin ödemelerde 1+1’lerde 248 bin, 2+1’lerde 321 bin ve 3+1’lerde 479 bin TL’den başlıyor. İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, kaba inşaatın tamamlandığını, örnek dairenin bittiğini ve  daire teslimleri için geri sayımın başladığını açıkladı. Çulhalık, ödemelerle ilgili şu bilgileri verdi: “Kampanya kapsamında yüzde 10 peşin ödendiği takdirde, 84 ay yüzde sıfır faizle konut kredisi kullanılacak. Projenin teslim tarihini ilk planladığımız tarih olan Aralık 2018’den 6 ay öne çekerek Haziran 2018 olarak revize ettik.” Babacan Holding ise Yeşilköy Havalimanı karşısında yükselen Babacan Port Royal ve Beylikdüzü E5 üzerinde inşa edilen Babacan Premium’da faizi sıfırladı. Firma, Mart sonuna kadar yüzde 10 peşin, 84 ay sıfır faizle satış kampanyası başlattı. Fiyatı 269 bin liradan başlayan Babacan Premium, Haziran 2018’de teslim edilecek. Babacan Port Royal, 1+1’den 3+1’e kadar daire seçenekleri sunarken, fiyatları 279 bin liradan başlıyor.

TAKSİTLER 2 BİN LİRA DÜŞÜYOR

Ege Yapı, Levent ve Maslak’ın yanı başında 820 milyonluk yatırımla inşa ettiği Kordon İstanbul’da, 84 ay sıfır faizli (0) daire satışlarına başladı. Kampanyanın yeni bir ev sahibi olmak isteyenler için önemli fırsatlar sunduğunu söyleyen Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, şunları söyledi: “İstanbul’un merkezinde, Levent ve Maslak’ın yanı başındaki Kordon İstanbul projemizde adeta zamana meydan okuyan bir kampanya başlattık. Kampanya kapsamında 84 ay sıfır faiz fırsatıyla ev sahibi yapıyoruz. Kampanya ile örneğin 300 bin TL banka kredisi kullanacak bir yatırımcı, 84 ay boyunca aylık 5 bin 600 TL ödeme yapacakken, şimdi sadece 3 bin 500 TL ödeyerek 84 ay sonunda toplamda 170 bin TL’lik bir avantaj yakalamış olacak.” Kordon İstanbul, 10 bloktan oluşan ve 1+0’dan 4+1’e kadar bahçeli ve teraslı olmak üzere 559 konut ve 55 mağazadan oluşuyor. Anahtar teslimlerin 2019 yılı sonunda planlandığı proje, TEM’e 2 dakika, Havaray ve metroya yürüme mesafesinde bulunuyor.

EBRULİ ISPARTAKULE 2+1’DEN BAŞLIYOR

Sıtar İnşaat, Aslan Yapı ve Torkam İnşaat ortaklığında geliştirilen Ebruli Ispartakule, 600 milyonluk yatırım değeriyle yükseliyor. Yeni kampanyayla projede, konut alıcılarına yüzde 10 peşin, 84 ay sıfır faizle taksitlendirme imkanı sunuluyor. Dairelerin metrekare başlangıç fiyatı ise 3 bin 500 TL olarak belirlendi. İçerisinde 724 daire ve 52 cadde mağazasının yer aldığı Ebruli Ispartakule’de, 114 metrekareden başlayan 2+1, 162 metrekareden başlayan 3+1 ve 192 metrekareden başlayan 4+1 daire seçenekleri mevcut. 4 katlı konaklar ile 28 katlı blokların yer aldığı proje, TEM Otoyolu’na 2 kilometre mesafede yer alıyor. Ayrıca, Atatürk Havalimanı’na, 3.Havalimanı’na, Kuzey Marmara bağlantı yolu ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 15-20 dakika uzaklıkta bulunuyor.

EYÜP’TE ‘KONAK’LI HAYAT

Eyüp’te hayata geçirilen Yeniköy Konakları, İstanbul’un tarihi dokusuna uygun az katlı ve geniş balkonlu daireleriyle satışa sunuldu. Yeni Yapı’nın üstlendiği söz konusu proje, Eyüp - Alibeyköy’de Hasdal Kavşağında anayolların kesişme noktasında bulunuyor. İstanbul’da planlanan 3 katlı tüp geçit ulaşım hattının ortasında konumlanan Yeniköy Konakları, 336 konut ve 12 adet ticari üniteden oluşuyor. 1+1 daire tipinin yer almadığı projede tamamı geniş ve ferah şekilde tasarlanan 2+1, 3+1, 4+1 daire seçenekleri yatırımcılara sunuluyor. Proje, Levent ve Maslak’a 7, FSM Köprüsü’ne 10, Taksim’e 11 kilometre mesafede. Yeniköy Konakları, 84 ay vade farksız imkanıyla satışa sunuluyor.

ARNAVUTKÖY'E 'KANAL' DOPİNGİ

Emlak Uzmanı Hakan Erilkun, emlak sektörünün büyümesini sürdüreceğini söyledi. Özellikle Kanal İstanbul gibi mega projelerin, sektörün büyümesine katkı vereceğine işaret eden Hakan Erilkun, şu değerlendirmelerde bulundu: “Yabancı yatırımcının büyük bir güvenle emlak yatırımı için ülkemizi tercih ettiği açıktır. Konut satışlarının esasen Mart ve Nisan 2018 döneminde patlama yapmasını bekliyoruz. Özellikle Kanal İstanbul projesine start verilmesiyle Bahçeşehir, Ispartakule, Hadımköy ve Arnavutköy’de emlak satışları neredeyse perakende hızına dönecek. Bu da belirlenen güzergahta görülmemiş bir inşaat hızına sahne olacaktır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN