‘Ev’deki krizi fırsata çevirme vakti

‘Ev’deki krizi fırsata çevirme vakti

Konut sektörünün içinde bulunduğu kriz sonrası gelen yüksek faiz indirimi piyasayı ısıttı. Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Dilber’e göre krizi fırsata çevirmek için doğru zaman geldi.

Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, faizlerin düşmesiyle birlikte vatandaşlardan mevduattaki paralarını konuta çevirmeye başladığını bildirdi. Oluşan yeni ortamın konut sektörüne bahar havası getirdiğini belirten Dilber “Merkez Bankası’nın aldığı 450 baz puanlık indirim gayet yerinde bir hamleydi ve etkisi görüldü. Beklentimiz yıl sonuna kadar indirimlerin sürmesi” dedi. Konut alımı yapmak için gereken tüm şartların oluştuğunu da dile getiren Dilber “1 yıl sonra bu fiyatları görmek pek mümkün değil. Vatandaş bankalardaki parasını konut yatırımına çevirmek için harekete geçti. Yani mevduat faizinde duran vatandaş artık gayrimenkul yatırımına dönüyor. Banka faizinde duran para değer kaybı yaşarken, gayrimenkul her zaman değerleniyor” ifadelerini kullandı.

19-08/10/acce-yonetim-kurulu-baskani-dilber.jpg
ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber

Konut sektörünün ciddi bir durgunluk döneminden geçtiği bir dönemde konut alanın ciddi kar elde edeceğini söyleyen Ali Dilber sözlerini şöyle noktaladı: Kriz durumları her daim fırsat yaratır. Şu dönem bunu fırsata çevirme vakti. Bugün, özellikle markalı projelere yatırım yapanlar, 1 yıl sonra ciddi anlamda kazanç sağlayacaklar. İstanbul’da konut stoku var evet ancak talep de var. Piyasa doyma noktasına geldi demek doğru olmaz. Halen ihtiyaç var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN