EYT tartışmalarının ardından çarpıcı iddia: Bakanlık emeklilik yaşını mı artırıyor?

EYT tartışmalarının ardından çarpıcı iddia: Bakanlık emeklilik yaşını mı artırıyor?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT yasası düzenlemesinde geri sayım sürerken gazeteci Murat Ağırel çarpıcı bir iddiada bulundu. Ağırel, vatandaşların prim gün sayısının ve emeklilik yaşının artırıldığını iddia etti. Ağırel buna delil olarak da kendi sigorta bilgilerini gösterdi. E-devlet portalındaki çalışma hayatım kısmının eski ve yeni ekran görüntüleri arasındaki farkı paylaşan Ağırel, Bakan Bilgin'den iddialara yanıt vermesini istedi.

İlk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişinin faydalanacağı emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasası düzenlemesinde tartışmalarda sürerken gazeteci Murat Ağırel, bakanlığın emeklilik yaşını artırdığını iddia etti.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulunan Ağırel, vatandaşların prim gün sayısının ve emeklilik yaşının artırıldığını iddia etti. Paylaşımına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i etiketleyen Ağırel, "EYT ile ilgili çalışmalarda son adım atılıyor diye açıklama yapılırken kişilerin prim gün Sayısını ve emeklilik yaşını neden arttırıyorsunuz? Son adım dediğiniz kişilerin kazanmış oldukları hakları oldu bitti ile değiştirmek mi?" ifadelerini kullandı.

Ağırel paylaşımına kendi e-devlet hesabından 'Ne zaman emekli olurum?' bilgilerinin ekran görüntüsünü de ekledi. Ağırel'in paylaştığı fotoğraflarda emeklilik yaşının 2 sene, prim gün sayısının ise 150 gün arttığı görüldü.

fiqeyftxoamqmd5.jpgfiqeyfjwqamtwc1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN