Facebook'tan milyarlık kazanç

Facebook'tan milyarlık kazanç

Facebook ödemek zorunda olduğu 5 milyar dolar cezaya rağmen 2,6 milyar dolar kazanç elde etti.

KARAR/ALMANYA

Facebook bu yılın ikinci çeyreğinde ödediği 5 milyar dolarlık cezaya rağmen 2,6 milyar dolar kar elde etti. Facebook bu sürede ilave 2 milyar doları da Federal Ticaret Komisyonu (FTC) için ayırmak zorunda kaldı. Facebook’un cirosu geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artarak 16,6 milyar dolara çıktı.

Facebook daha önce FTC’nin kendisi hakkında sürdürdüğü soruşturmayı sonlandırması karşılığında 5 milyar dolar ödemeyi kabul etmişti. Bunun üç milyarını bu yılın ilk çeyreğinde ödeyen Facebook, ikinci çeyrekte başka bir hukuki anlaşmazlık için 1,1 milar dolay ayırdı.

Facebook tarafından yapılan açıklamada başka bir rekabet araştırması nedeniyle FTC tarafından yapılan bir araştırma olduğu bildirildi. ABD Adalet Bakanlığı da online platformlar hakkında araştırmalar başlatılacağını söylemiş ancak Facebook’dan özel olarak bahsetmemişti.

YATIRIMCILARI ETKİLEMEDİ

Facebook hakkında resmi takibatlar olmasına rağmen bu durum yatırımcıları etkilemedi. Facebook hisse senetleri perşembe günü yüzde oranında arttı. Bir önceki günde ise yüzde birlik bir artış kaydedilmişti. Facebook’un aylık kullanıcı sayısı geçtiğimiz üç ay içinde 2,38 milyardan 2,41 milyara çıktı. Bu kullanıcılardan 1,59 milyara Facebook’u günlük olarak kullanıyor. Facebook’un büyümesine sebep olan rakamlar öncelikli olarak Hindistan, Endonezya ve Filipinler’den geliyor.

Facebook bu ülkelerde artış kaydederken Kuzey Amerika ve Avrupa’da hissedilir ciro kayıpları yaşıyor. Facebook’a ait Instagram WhatsApp ve Messenger’ı ise aylık 2,7 milyar, günlük ise ortamlama 2,1 milyar kişi kullanıyor.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN