Facebook'un kripto parası Libra, ABD'yi endişelendiriyor

Facebook'un kripto parası Libra, ABD'yi endişelendiriyor

Facebook tarafından piyasaya sürülecek olan yeni para birimi Libra ABD yönetiminin yoğun eleştirisine uğruyor.

KARAR/ALMANYA

ABD yönetimi Facebook tarafından piyasaya sürülecek olan yeni para birimi Libra hakkında uyarılarda bulundu.

ULUSAL GÜVENLİK SORUNU

ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin kripto para birimi Libra’nın para aklama, insan ticareti ve terörizmin finanse edilmesi gibi yasa dışı işler için kullanılabileceğinden endişe duyduklarını söyledi. Mnuchin, konunun ulusal bir güvenlik sorunu olduğunu dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Libra’nın zorlu bir konumunun olduğunu ve güven yaratmayacağını söylemişti. FED Başkanı Jerome Powel ise Libra’nın güven verecek bir hale gelmesi için yapılacak çok şey olduğunu belirterek, endişelerini ifade etmişti.

FACEBOOK'TAN AÇIKLAMA

Facebook, Libra’nın ilgili resmi kurumların onayı olmadan piyasaya çıkmayacağını açıkladı. Libra ile ilgili Facebook yöneticisi David Marcus, ABD Kongresi'ne savunma amacıyla hazırladığı metinde endişelerin para tedavüle çıkmadan ortadan kaldırılacağını söyledi. Libra’nın ne mevcut para birimlerine alternatif olarak düşünüldüğünü ne de para politikalarına müdahale etmesinin söz konusu olduğunu söyleyen Marcus “ Para politikaları ile yetkili merci Merkez Bankası'dır“ dedi.

Facebook, Libra’yı 2020 yılının ortalarında piyasaya süreceğini açıklamıştı. Libra hakkında yoğun eleştiriler bulunuyor. ABD hükümetinin eleştirilerinden sonra Libra’nın piyasada sürülmesinin geçilmesi bekleniyor. Ancak Libra’nın tüm bu endişeleri gidermesi durumunda öngörülenden daha güçlü bir para birimi haline gelme imkanı da bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN