Faiz kararı öncesi dolarda son durum ne?

Faiz kararı öncesi dolarda son durum ne?

Kırdığı rekorların üzerine son iki gündür düşüşe geçen dolar/TL, bugün biraz artışla 9,27'den işlem görüyor. Benzer seyreden euro/TL ise bugün 10,80'in altında işlem görüyor.

Geçtiğimiz iki hafta boyunca rekor üstüne rekor kıran, haftanın ilk günü 9,37'yi görerek tarihi zirvesine ulaşan dolar/TL, son iki gündür daha düşük seyrediyordu. Dün akşam saatlerinde 9,16 seviyelerine inmişti. Bugün ise tekrar artış gösteren dolar/TL 9,27'den işlem görüyor.

Benzer seyreden euro/TL ise, 10,80'in altında işlem görüyor.

Bugün piyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararında. Karar öncesi anketlerde TCMB'nin 50 baz puan civarı indirime gidebileceği öngörülüyor. TCMB geçtiğimiz ay beklenmedik bir kararla politika faizini 100 baz puan indirimi ve yüzde 18'e çekmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN