Fed sonrası dolar 4.68'i gördü

Fed sonrası dolar 4.68'i gördü

Dün gece açıkladığı para politikası kararında Fed politika faizini beklendiği gibi 25 baz puan artırdı. Fed'in faiz artırım ve 'şahin' mesajları sonrası dolar/TL bu sabah 4.6875 seviyesine kadar yükseldi. Ardından 4.65 seviyelerine doğru çekilen kur, sabah saatlerinde 4.6552 seviyesinde yer aldı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı sonrasında gözler bugün Avrupa Merkez Bankası'nda (ECB) olacak. Yurt içinde piyasalar bayram tatili nedeniyle yarım gün işlem yapacak, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın kararı takip edilecek. 

ECB'nin sonuçları öğleden sonra açıklanacak olan toplantıda 2.55 trilyon euroluk tahvil alım programının ne zaman sona ereceği konusunu ele aldıkları düşünülüyor.

Fed'in faiz artırım ve 'şahin' mesajları sonrası dolar/TL bu sabah 4.6875 seviyesine kadar yükseldi. Ardından 4.65 seviyelerine doğru çekilen kur, saat 09:42 itibariyle 4.6552 seviyesinde yer aldı.

Euro/Dolar 1.18'in üzerinde işlem görürken, euro/TL 5.50 seviyelerinde.

FED'DE İKİ FAİZ ARTIMI DAHA GELEBİLİR

Dün gece açıkladığı para politikası kararında Fed politika faizini beklendiği gibi 25 baz puan artırdı. Böylece faiz hedefinin tavanı yüzde 2'ye yükseldi. Fed üyeleri bu sene için faiz artış projeksiyonunu da toplam 3'ten 4'e çıkardı. Bu yıl halihazırda 2 faiz artırımı yapıldığından, yılın  kalanında 1 yerine 2 faiz artışı daha bekleniyor. Analistler faiz artırımlarını eylül ve aralık 
toplantılarında bekliyor.

QNB Finansbank Günlük Bülteninde, Fed'den gelen şahin sinyallerin gelişmekte olan ülkeler için şartların zorlaşmaya devam edeceğine işaret ettiğini kaydeden analistler, "Bu bağlamda, seçim ve sonrasındaki politika beklentilerine ilişkin belirsizlik nedeniyle, TCMB'nin faiz artışına rağmen negatif ayrışan TL varlıklardaki baskının da sürmesini bekleriz." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN