FED'in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı?

FED'in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı?

ABD Merkez Bankası, politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltti. FED'in 28 yılın en yüksek faiz artışını gerçekleştirmesinin ardından dolar 17,29, euro ise 18,05 liradan işlem görüyor.

Piyasaların gözü Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararına çevrilmişti. FED 1994 yılından bu yana 75 puanla 28 yılın en sert faiz artışını gerçekleştirdi.

TL'nin değerindeki yatay seyir ise sürüyor. Dün FED'in faiz kararını açıkladığı dakikalarda 17,30 sınırına dayanan dolar/TL bugün 17,29'larda işlem görüyor.

Euro/TL'de 17,98 olarak seyrine devam ediyor.

Yurt içinde özel sektörün yurt dışı borcu ve konut fiyatları verileri takip edilecek. Yurt dışında ise gözler yine merkez bankalarında olacak.

FAİZ ARTIŞI DEVAM EDECEK

FED Başkanı Powell basın açıklamasında, enflasyonun beklentilerin aksine yukarı yönlü sürpriz yaptığını, risklerin ise aşağı yönlü olduğunu belirterek gelecek toplantıda 50 ya 75 baz puanlık bir artışın daha olabileceğini söyledi.

Öte yandan Brezilya Merkez Bankası da faizi 50 baz puan artırdı. Bugün İngiltere ve İsviçre, yarın Japonya faiz kararı açıklayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN