FED'in Operasyonu Dolar ve Altın Biriktirenleri Çöküşe Götürebilir! İslam Memiş, "Son 1 Ay " Dedi Kritik Seviyeyi Verdi

FED'in Operasyonu Dolar ve Altın Biriktirenleri Çöküşe Götürebilir! İslam Memiş, "Son 1 Ay " Dedi Kritik Seviyeyi Verdi

Piyasa Tahminleri Tutan İslam Memiş, dolar kurunda yaşanan atakları değerlendirdi. Memiş, her şeyin yeni başladığını belirterek piyasalarda başlayan operasyona değindi. Dolar ve altın yatırımcısına dikkat etmeleri gerektiğini belirten Memiş, "Akıllı olun" dedi.

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) Mayıs ayı toplantısında çıkan 50 baz faiz artırma sonucunda dolar 14 TL baskısından sıyrılıp, 15 seviyelerine çıktı. Altın ise yatırımcı tedirgin eden ataklarda bulunmaya devam ediyor. Altın ve dolar ne kadar yükselecek? Altın ve dolar düşer mi? gibi soruları arama motorlarında araştıran yatırımcılar için değerlendirmeler yapan Piyasa Uzmanı İslam Memiş, "Operasyon başladı" diyerek kritik açıklamalarda bulundu.

dolaraltin.jpg

GRAM ALTINDA START VERİLDİ

Gram altına ilişkin alım fırsatının Nisan ayı olduğunu ifade eden Memiş, gram altın için zirve açıklamasında bulunarak tarih verdi. Memiş, altında düşük seviyelerin bittiğini ifade ederek, yükselişlerin yeni başladığını söyledi. Yükseliş trendinin kırılmasına son 1 ay kaldı diyen Memiş, şunları kaydetti:

"Biz nisan ayında bilgilendirdik. O düşük seviyeler bitti. Mayıs, haziran, temmuz yükseliş başlangıcı dedik. Devam edecek gibi duruyor bu yükselişler. Gram altın dolardan destek görmeye devam ediyor. Yükseliş aslında yeni başladı, trendin kırılmasına daha 1 ay gibi bir süreç var. Dolar/TL'de 15.30, gram altında 940 TL seviyesini direnç seviyesi olarak takip edeceğim. Uzun vadede gram altın 960 lira, dolar/TL'yi 15.50 seviyesi olarak takip edeceğim. Temmuz ayında yeni zirveler bekliyorum."

bit.jpg

YATIRIMCILAR DİKKAT! FED OPERASYON BAŞLATTI!

Memiş, piyasalarda silkeleme operasyonu başladığını belirterek, dolar endeksinin çıkacağı seviyeyi açıkladı. Memiş, özellikle yatırımcıyı uyararak altın ve dolar satışlarında panik yapılmaması gerektiğini söyledi. Vatandaşın mal varlığına göz diktiler diyen Memiş,

"Hiç kimsenin beklemediği bir anda FED ciddi bir operasyon yaptı. Silkeleme dediğimiz bu operasyonla tüm varlıklarda çöküşe neden olduğunu gözlemliyoruz. Özellikle kripto paralarda, euro dolar paritesinde, diğer para birimlerinde ve emtia fiyatlarında yaşanan bu hızlı çöküşle birlikte dolar endeksinin 104.64 seviyesine kadar hızlı bir yükseliş gösterdiğini gözlemliyoruz. Dolar endeksi 105 seviyesine gözünü dikmiş durumda. Yani dolar uluslararası piyasalarda değer kazanmaya devam ediyor" diye konuştu.

TUZAKLARA DİKKAT EDİN!

Memiş FED'in operasyonuna ilişkin şunları da sözlerine ekledi:

"Doların karşındaki tüm emtialar resmen ezme politikası ile insanların varlıklarını çalışıyorlar. Bu tuzaklara dikkat edin. Büyük bir operasyonun içindeyiz. Akıllı olun. Dünyada yükselen bir enflasyon var. Toplumsal ayaklanmalar daha başlamadı. Yapacak hiç bir şey yok. Şu an insanların elinden varlıkları alıyorlar. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN