Fitch'in kalan hisseleri 2,8 milyar dolara satıldı

Fitch'in kalan hisseleri 2,8 milyar dolara satıldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in ana şirketi Fitch Group'un kalan yüzde 20'lik hissesinin 2,8 milyar dolara satıldığı bildirildi.

ABD'li medya devi Hearst tarafından yapılan açıklamada, Fitch Group'un  yüzde 20'lik hissesinin satın alımı için 2,8 milyar dolar ödediği belirtildi.

Açıklamada, daha önce Fitch Group'ta yüzde 80 hisse payı bulunan  Hearst'in böylece Fitch Group'un tamamına sahip olduğu iletildi.

Fitch Group'ta ilk hisse alımını 2006'da gerçekleştiren Hearst,  2015'te bu şirketteki hisse payını yüzde 80'e çıkarmıştı.

Uzmanlar, dünya genelinde düşüş gösteren basın organlarının  gelirlerine işaret ederek, Hearst'in bu satın alım ile finansal yayın alanına  daha da odaklandığını ifade etti.

Hearst'in sahip olduğu yayın organları arasında  Cosmopolitan, Elle ve  Esquire adlı dergiler, San Francisco Chronicle ve the Houston Chronicle adlı  gazeteler ile 31 tane yerel televizyon kanalı bulunuyor.

Fitch Group'un içinde ise Fitch Ratings, Fitch Solutions ve Fitch  Learning adlı kuruluşlar yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN