G20 zirvesinde ticaret konuşulacak

G20 zirvesinde ticaret konuşulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi bakanlarıyla birlikte ekonomik sorunların da ele alınacağı Japonya’daki G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak. Ardından Çin ile temaslarda bulunmak için Pekin’e gidecek.

Ekonomi yönetimi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminin tamamlanmasının ardından yoğun gündemini ara vermeden sürdürüyor. Kabinenin ekonomiden sorumlu bakanları, yoğun diplomasi trafiğinde bulunacak. Bu kapsamda ilk olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Macaristan’a gitti. Burada Türkiye-Macaristan Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 6. Dönem Toplantısı’na eş başkanlık yapan Varank’ın temasları, sona erecek. Varank, temasları kapsamında Macar iş insanlarıyla da görüşerek Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattı.

Varank, Macaristan hükümetinin üyeleriyle de ikili görüşmeler yaptı. Varank, yurt dışı temasları kapsamında 8-11 Temmuz’da Rusya’nın en önemli sanayi etkinliklerinden biri olan INNOPROM Uluslararası Sanayi Fuarı’na katılacak. Fuar, Yekaterinburg şehrinde dijital imalat temasıyla gerçekleştirilecek. Küresel ekonomik sorunların çözümünde önemli platformlardan biri sayılan G20 Liderler Zirvesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 28-29 Haziran’da Japonya’nın Osaka şehrinde yapılacak. Erdoğan, Japonya temaslarının ardından Çin’e geçerek Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelecek. Bu görüşmelere de ikili ticari ilişkiler başta olmak üzere ekonomik konuların görüşülmesi bekleniyor. Erdoğan’ın heyetinde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez başta olmak üzere çok sayıda üst düzey isim yer alacak.       

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN