Gayrimenkule 1 milyarlık yatırım

Gayrimenkule 1 milyarlık yatırım

Invest İnşaat, İstanbul’da Ayazağa, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Başakşehir’e 3 bin 150 konut ve 410 adet ticari ünite inşa edecek. Beş yeni projeye toplam 1 milyar lira yatırım yapacak olan şirket, istihdamı 4 bine çıkartacak.

Artaş İnşaat ortaklığı ile Ayazağa’da Vadistanbul projesinde yer alan İnvest İnşaat, gayrimenkul yatırımlarına hız verdi. Önümüzdeki üç yıl içerisinde 1 milyar TL’lik 5 proje yaparak 3 bin 150 konut, 260 bin metrekarelik ofis ve 410 adet ticari ünite üretecek olan gayrimenkul geliştiricisi, ek 500 kişiye de işe alarak istihdamı 4 bine çıkartacak. Yeni projeleri hakkında bilgi veren Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, İstanbul’da yapılacak projelerin Ayazağa, Başakşehir ve Zeytinburnu Veliefendi’de olacağını açıkladı.

Uçar, “Bu projelerden 246 konut, 92 ofis ve 40 ticari alanın olduğu Vadi Koru Ayazağa’da, 273 home ofis ve 11 cadde mağazasından oluşan Express 24, Basın Ekspres yolu üstünde, inşaatı devam eden üçüncü projemiz olan Göl Plus ise Küçükçekme’de 250 konut olarak inşa ediliyor” dedi. Bu kapsamda Göl Plus’ı nisan ayında, Vadi Koru projesini ise mayıs ayında satışa çıkaracaklarını açıklayan Uçar, yeni projeler için de satışa çıkacaklarını açıkladı. Buna göre, yıl sonuna doğru 640 konut ve 40 ticari ünitenin olduğu Veliefendi projeleri ile Başakşehir’de yapılacak bin 600 konutluk Başakport projelerini satışa çıkaracaklarını açıklayan Bahattin Uçar, 500 milyon liralık bir yatırımla yapılacak Başakport projesinde konutun yanı sıra 300 ofis ve 140 adet ticari alan bulunduğunu söyledi.

Projelerinde fiyat bilgisi de veren Uçar, Küçükçekmece Göl Plus projelerinde metrekare fiyatının 6 bin ila 8 bin TL, Başakport projelerinde 6 ila 8 bin TL, Ayazağa Vadikoru projelerinde ise fiyatların 9 bin ile 10 bin TL arasında değişeceğini açıkladı. Uçar, bu projelerde 4 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

Ayazağa Vadikoru’da ön talep almaya başladıklarını açıklayan Uçar, Express 24 projelerinde ise yüzde 50 satış oranlarını yakaladıklarını kaydetti. Uçar, Vadistanbul projelerinde ise ilk etabın tamamen satıldığını, ikinci etapta yüzde 70, son etapta ise yüzde 60 oranlarına geldiklerini söyledi. Ayazağa bölgesinde büyük yatırımlar düşündüklerini açıklayan halihazırda 59 bin metrekarelik arsa satın aldıkları bölgede 3 projede toplam 900 konut, 110 bin metrekare ofis ile 180 ticari alan yapacaklarını belirten Uçar, yeni arsa alımlarıyla bölgede 300 bin metrekare büyüklüğe sahip bir adaya ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

YATIRIM AJANDAMIZ DEĞİŞMEZ

Referandum sürecini de değerlendiren Bahattin Uçar, sandıktan ne çıkarsa çıksın yatırımlara devam edeceklerini söyleyerek, “Bu ülke bizim. Dolayısıyla sandıktan çıkan sonuca göre hareket etmek bu ülkeye iyilik getirmiyor. Bu nedenle biz firma olarak yatırım ajandamızı değiştirmeyeceğiz” diye konuştu. Kampanyalara da değinen Uçar, “Kampanyalar satışlarımızı yüzde 50 oranında artırmadı, sadece 40 adetlik bir satışı 50’ye çıkardı. Durgunluk sadece psikolojide, algıyı iyi yönetmemiz gerekiyor” dedi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN