Gelecek Partili Güzeldülger'den maç yayını açıklaması

Gelecek Partili Güzeldülger'den maç yayını açıklaması

Gelecek Partisi Kurucularından Abdullah Güzeldülger TRT'nin maç yayınları için kendisinden önceki yayıncıların iki katı teklif verdiğini açıkladı.

Beşiktaş-Borussia Dortmund maçının şifresiz yayınlanması için teknik direktör Sergen Yalçın'ın çağrısına ilişkin yaptığı çağrıya katıldığı bir televizyon programında Acun Ilıcalı, "6 yıldır bedava yayınlanmıyor" cevabı vermişti.

Gelecek Partisi Kurucusu ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkan Yardımcısı Abdullah Güzeldülger'den, konuya ilişkin "Acun da bu fiyatlardan para kazanamayacağını biliyor olmalı" diyerek TRT ve Telekom'un maç yayınları üzerinden nasıl zarar ettirildiğini açıkladı.

Güzeldülger sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Acun, Şampiyonlar Liginin kanalına maliyetinin yıllık 30 milyon Euro, civarında olduğunu ifade etti. Bir önceki ihaleyi TRT ve Telekom yıllık 60 milyon Euro önermişti" dedi.

Söz konusu tarihlerde Dijitürk yönetiminde olduğunu hatırlatan Güzeldülger, "Bizden önce D-Smart 25 milyon Euro’ya ihaleyi almıştı. Ben UEFA’ya Türk halkının parasını kaptırmamak için TRT’nin o dönem bu işlerine bakan Nasuhi Güngör’ü uyardım, benim uyarıma rağmen astronomik bir teklifle (60 M) Euro ödeyerek Şampiyonlar Ligini aldılar. Bu rakamı önermelerine gerek olmadığı halde. Çünkü ora kamunun parasıydı. Kamunun parası çar çur edilebilirdi. Nasıl olsa halkın ödediği elektrik faturalarından gelen parayı eziyordu TRT" ifadelerini kullandı.

Güzeldülger paylaşımlarının devamında ise şunlara yer verdi:

"Telekom ve TRT 3 yılda 180 milyon Euro’yu yaktıktan sonra ,BEİN aldığı ihaleyi para kazanamadığı için Acun’a bıraktı.

"Acun da bu fiyatlardan para kazanamayacağını biliyor olmalı. BEİN 500 M dolar ödediği Süper Lig’den de zarar ediyor olmalı. Bana göre Süper Lig’in yayıncıya para kazandırabilecek rakamı 300 Milyon doları geçmemeli. Aynı TRT bugün de halkın parasını çar çur etmeye Rıdvan'la devam ediyor. Telekom’un durumu da ortada, o da Turkuaz grubunun reklamcısına zimmetli."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN