Goldman Sachs, Türkiye'nin büyüme tahminini düşürdü

Goldman Sachs, Türkiye'nin büyüme tahminini düşürdü

ABD bankası Goldman Sachs, TL'nin üzerindeki baskıların artacağını öngörerek Türkiye'nin büyüme tahminini düşürdüğünü açıkladı.

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs Türkiye ekonomisinin büyüme görünümünü düşürdü.

TL ÜZERİNDEKİ BASKI BÜYÜMEYİ ETKİLEYECEK

Bloomberg HT’nin haberine göre Goldman Sachs ekonomistleri Kevin Daly ve Clemens Grafe, 10 Mayıs tarihli raporlarında, "Türk Lirası üzerindeki değer kaybı baskısındaki artışın muhtemelen kısa vadede büyüme üzerinde somut olumsuz etkisi olacak ve bunun ötesinde, ekonomi, bir süre için ekonomik büyüme üzerinde baskı yapmasını beklediğimiz önemli bir bilanço ayarlamasına ihtiyaç duyuyor" dedi.

BÜYÜME TAHMİNİ DÜŞTÜ

Goldman, Türk Lirası'nın karşı karşıya kaldığı yeni bir değer kaybı baskısı dikkate alındığında, ilk çeyrekte GSYH'de görülen artışın ikinci çeyrekte tersine dönmesi ile birlikte, Türkiye ekonomisi için büyüme görünümü tahminini eksi yüzde 1.5'ten eksi yüzde 2.5'e düşürdü.

Goldman, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), Türk Lirası'na istikrar kazandırma çabalarının bir parçası olarak, önümüzdeki aylarda gösterge faizi artırmak zorunda kalacağını belirtti.

BASKILAR SÜRECEK

Goldman'ın tahminlerine göre, TCMB'nin resmi gösterge faizi ikinci çeyrekte yüzde 25.5 ile zirve yapacak. Raporda, "Türk politika yapıcıların nihayetinde Türk Lirası'na istikrar kazandırmayı başaracaklarını varsaysak bile, TCMB'nin faiz düşürmeye 4. çeyrekte başlamasını ve gösterge 1 hafta vadeli repo faizini 2019 yılının sonunda yüzde 24.5'e indirmesini bekliyoruz" denildi.

Goldman, "Büyüme üzerindeki zirve negatif etki geride kalmasına rağmen, borçluluğu azaltmanın ikinci ayağı ve daha sıkılaşan finansal koşullar faaliyet üzerinde önemli baskısını sürdürecek" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN