Gram Altın 1200 Lirayı görecek Üstüne De Çıkacak Diyerek Zirvenin Tarihini Verdi İşte Para Kazandıracak Tüyolar...

Gram Altın 1200 Lirayı görecek Üstüne De Çıkacak Diyerek Zirvenin Tarihini Verdi İşte Para Kazandıracak Tüyolar...

Dolardan sonra altında da oklar yukarıyı gösterecek. Dolar son iki haftadır 16 lira bandını zorluyor. Ekonomi çevreleri dolara Merkez Bankası aracılığı ile müdahale edildiğine inanırken Murat Kubilay geçen hafta piyasada 22 liradan dolar satıldığını açıklamıştı. İslam Memiş'te şimdi gram altının 1200 liranın üzerine çıkarak yeni zirvelere yerleşeceğini iddia etti.

Gram altını 900 liradan ya da altında alanların 950 liraları görünce bozdurmasının yanlış olacağını belirten İslam Memiş "Nisan ayında piyasaların altına yöneleceğini Mayıs ayında da altın fiyatlarında yükselişin başlayacağını söylemiştim dediklerim tek tek çıktı şimdide 1200 lirayı zorlayacağını söylüyorum" dedi.

DOLAR FİREN TUTMUYOR

Doların geçen senenin Kasım ayındaki gibi freninin patlayacağını açıklayan ekonomist Şeref Oğuz dolarda yükselişin devam edeceğini açıkladı. Son 40 yılın en yüksek enflasyonu ile karşı karşıya kalan dünya ülkeleri peş peşe faiz arttırıyor. Faiz arttırma kararı alan FED'in şahin tutumu doları küresel piyasalarda az bulunur hale getiriyor. Ekonomist Murat Kubilay doların geçen senenin sonunda 18 liraya kadar çıktığını ve şimdi bu seviyenin de üstüne çıkacağını açıkladı. Önüne set kurulan doların bu seti yıkmasına az kaldığını belirten Kubilay kısa zamanda dolarda tusunami etkisi beklediklerini belirterek hem yatırımcıları hem de piyasada dolarla işlem yapan iş sahiplerini uyardı.

altin-kulce.jpg

DOLARDAN SONRA ALTINDA YÜKSELİŞE GEÇİYOR

Geçen hafta gram altının 948 liranın üstünü test ettiğini söyleyen İslam Memiş Haziran ve Temmuz aylarının altın yatırımcısının ayları olacağını iddia etti. İslam Memiş gram altında ilk olarak 1000 lirayı göreceğimizi söyledi. Daha sonra gram altın fiyatının 1200 lira sınırına kadar dayanacağını belirten Memiş daha yukarılarını görmek sürpriz olmayacak dedi.
ANZ Bank analistleri yaptıkları değerlendirmede ons altının fiyatının yükselmesinin gram altın ile çeyrek altın fiyatlarını da doğrudan etkilediğini belirttiler. Analistler ons altında Bin 950 dolar tahmini yaptılar.

altin-fiyati.jpg

DÜĞÜN SEZONU ALTIN FİYATLARINI DA ETKİLEYECEK

Analistler yaklaşan düğün sezonunun altın fiyatlarını yukarıya çekeceğini belirterek yaz döneminde altın fiyatlarının , gram altında çeyrek altında ve 22 ayar bilezikte yükselişi gösterecek dedi. Ayrıca altın fiyatlarındaki büyük hareketliliğin enflasyonu tetikleyeceği uyarısı geldi. Altın ve dolardaki yükselişin enflasyonu da zıplatacağını öngören uzmanlar borçlanmayın zor bir yaz ve hatta çok zor bir kış bizi bekliyor dedi. İslam Memiş de Temmuz ayının altın yatırımcısının yüzünü güldüreceğini ve altın bozdurmakta acele edilmemesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN