Gram altın fiyatı kaç TL? Çeyrek altın ne kadar oldu? 6 Nisan 2022 altın fiyatları

Gram altın fiyatı kaç TL? Çeyrek altın ne kadar oldu? 6 Nisan 2022 altın fiyatları

Altının ons değerinde yaşanan oynaklık piyasalarda dalgalanmalara yol açıyor. Rusya'nın Ukrayna’ya başlattığı işgal girişimi sürerken Avrupa Birliği, Rusya’ya yeni bir yaptırım paketi açıkladı. ABD’nin de bugün bir dizi yaptırımları devreye alması söz konusu. Bugün gram altının satış fiyatı 910,01 TL, çeyrek altının satış fiyatı 1.497,00 TL oldu. İşte, 6 Nisan 2022 canlı altın kuru fiyatları...

Anlık altın fiyatları özellikle düğün ve nişan organizasyonlarında gelin ve damada altın takmak isteyen vatandaşlar, gram altın fiyatı bugün ne kadar merak ediyor. Yatırım amacıyla son aylarda altın alan kişiler satış yönünde doğru zamanı beklerken, almak isteyenler altın düşer mi sorusunun yanıtını arıyor.

Altın, geçtiğimiz Haziran ayından bu yana en büyük haftalık düşüşünü yaşaması sonrası yatırımcıların ABD’nin parasal sıkılaşması politikasını karşısında Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirmesiyle Mart ayında yükselişi geçti.

Rusya'nın Ukrayna’ya başlattığı işgal girişimi sürerken Avrupa Birliği, Rusya’ya yeni bir yaptırım paketi açıkladı. ABD’nin de bugün bir dizi yaptırım paketini açıklaması bekleniyor. Piyasalarda ABD ve AB'nin Rusya’ya yönelik daha fazla yaptırımı gündeme alması, Fed’in faiz artırımı ile ilgili beklentileriyle altın fiyatlarını baskılamaya devam ediyor.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler güncel altın fiyatlarına çevrilmiş durumda. Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle altındaki dalgalanmalar devam ederken altının gram fiyatı bugün 910 lira bandında işlem görüyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram 910,01 liradan fiyatlanırken, önceki haftayı 909 liradan kapatmıştı.

ÇEYREK ALTIN FİYATI KAÇ TL?

Çeyrek altın 1.497,00 TL'den satılırken, Cumhuriyet altını da 5.966,00 TL'den satılıyor.

Altının ons fiyatı, bugün 1.919,45 dolardan alıcı buluyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI (6 Nisan 2022)

Gram altın: 910,01 TL

Çeyrek altın: 1.497,00 TL

Yarım altın: 2.994,00 TL

Cumhuriyet altını: 5.966,00 TL

Reşat altın: 5.998,95 TL

Altın ONS: 1.919,45 dolar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN