Gram Altına Fed Vurgunu! Selcoin '1400 lirayı' Dedi Uyardı! Son 3 Gün

Gram Altına Fed Vurgunu! Selcoin '1400 lirayı' Dedi Uyardı! Son 3 Gün

Yaptığı tahminlerle dikkatler üzerine çeken Piyasa Analisti Selcoin, Amerika'nın enflasyon verisinin 8,5 olarak açıklamasından sonra piyasalarda yaşanacak durumları açıkladı. Yükselişlerin hızlanacağını belirten Selcoin, tarih vererek gram altının 1200 lirayı göreceğini söyledi.

Amerika Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla döviz ve altında yükselişler hızlandı. Piyasalar kendini FED faiz kararına fiyatlarken yaşanan yükselişlerle beraber yatırımcı uygun al-sat tarihine odaklandı. Piyasa Uzmanı Selcoin'den yeni tahminler geldi.

altin-001-001-001-001.jpg

AMERİKA ENFLASYON VERİLERİ PİYASALAR HAREKETLENDİRDİ

"Amerika tarafından enflasyon verileri geldi. Beklentilerin altında geldi enflasyon. Yüzde 8,5 olarak açıklandı. Bu haberin açıklanmasıyla piyasalarda yukarı yönlü hareket başladı. Bu ay iyimser enflasyon verilerimizden bahsetmiştik. Piyasaların yukarı yönlü olacağını konuşmuştuk. Bir çok haber akışı var gündemde. Hepsinden bahsedeceğim"

GRAM ALTIN 1200 LİRAYA HIZLI GEÇECEK

"Önümüzde güzel bir hareket ayı var. Eylül'e kadar bir süreç var. Merkez Bankası'nın rezervlerinde büyüme var. Piyasalarda güzel fiyat akışları var. Almanya'nın vergi planı var. Enflasyonu düşürmeye yönelik bir adım. Bugün piyasalar hareketlendi. Amerikan borsalarında yukarı yönlü fitiller geldi. Kripto parada da aynı durum var. Dolar/TL 18 seviyesini aşmadıkça yükseliş trendini konuşamayacağız. 5 saniyede 17,60 seviyesinde destek seviyesi oluşturdu. Ons altın 1780 artık aştı. Gram altın rahat nefes aldı. 1400 seviyelerine çıkacak.. Şu an bir 1037 seviyesinde kopma yaşıyor. Bu kopuş 1200 seviyelerine bu hafta taşıyacak. Gümüş de gram altın gibi yukarı yönlü durumlar var."

21 EYLÜL TARİHİNE DİKKAT

"Bu veriler bize enflasyon verisinin pozitif etkilediğini gördük 21 Eylül'e kadar piyasada güzel yükselişler olacak. Amerika'nın faiz artışı 21 Eylül tarihinde olacak ve yeni fiyatlanmalar olacaktır. Altın ve gümüşte pozitif alanlar görünüyor"

YÜKSELİŞER İÇİN ÖNCEDEN UYARMIŞTI

Selcoin daha önceki videolarında da yükselişlere dikkat çekmişti. Gram altın fena patlayacağına değinen Selcoin dolar endeksindeki hareket alanında sinyaller olduğunu belirtmişti. Gram altını 900'den toplayıp 1000 liradan satalım diyenlere önceki açıklamalarında da uyarılar yapan Selcoin, 'Tuzağına düşmeyin' uyarısı yapmıştı. Yükselişlerin yeni başladığının altını çizen Selcoin, "Kısa vadede bizim ön göremediğimiz şeyler var. Piyasaya müdahale olunca gram altında düşüler olabiliyor. Kısa vadede lokal hareketler olacak. Gününün kapanıştan almak karlı." ifadelerine yer vermişti.

2 ÜRÜNDE YÜKSELİŞ VAR

Altın ve gümüşte kırılmalar olacağını her fırsatta dile getiren Selcoin, gram altın ve gümüş için "Direnç bant alanına girmiş durumda. Bu sefer 12.18 direnç kırılacak 13'lere gidecek. Her 2 üründe de yükselme devam ediyor. Altın daha pozitif durumda" değerlendirmesi yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN