Gram altına saldırı başladı! İslam Memiş'ten ezber bozan tahmin... Böyle bir seviye tarihte yok

Gram altına saldırı başladı! İslam Memiş'ten ezber bozan tahmin... Böyle bir seviye tarihte yok

Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, yayınladığı Youtube videosunda elinde altın ve doları olanları uyardı. Daha önceki videolarının aksine ezber bozan açıklamalar yapan Memiş, gerilemeye dikkat çekti. İşte İslam Memiş'ten piyasalara ilişkin çarpıcı açıklamalar.

Gram altında devam eden yükselişin gidişatı merak konusu olurken, gram altın 25 Mayıs 2022 Çarşamba gününe 965 lira başladı. Ani iniş çıkışlar yapan gram altın yatırımcıları da endişelendirmeye başladı. Gram altına ilişkin yeni analizlerde bulunan İslam Memiş, bu hafta yaşanacak olanlar için yatırımcıları uyardı. Tahminlerinin yatırım aracı olmadığını belirten Memiş, endişeli olanlar için Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB) bu haftaki toplantısını işaret etti.

altin-001.jpg

"YENİ PAKETLER YOLDA"

Özellikle hiç yatırım yapmayan ve TL'de kalanlar için uyarılarda bulunan Memiş, Haziran ayındaki senaryoyu anlattı. Yeni paketlerin geleceğini ifade eden Memiş şunları kaydetti:

"Piyasalarda yaşanan yukarı yönlü hareketlerden dolayı TL'de kalmış, uyarıları dikkate almamış, daha çok çıkar mı diye endişeli olan arkadaşlar var. Hangi gelişmeleri takip edeceğiz, bu gibi konuların cevabını vermeye çalışacağım. Nisan ayında final yaptık, mayıs haziran temmuz. Haziran ayındaki senaryomuz, 16.40 lira seviyesiydi. Bakalım görecek miyiz? 16.40 geldiği zaman da. Burada iç siyasete odaklı bir takip yapacağız. Yeni paketler gibi birçok serüven seyri belirleyecektir ancak perşembe günkü faiz kararı da önemli olacak. Perşembe günü sabah tekrar Merkez Bankası'nın yol haritasını yorumlayacağız."

bozmaklatin.jpg

"DOLAR ENDEKSİNDE DÜŞÜŞ YAŞANABİLİR"

Doların uluslararası piyasalarda değer kaybettiğini vurgulayan Memiş, düşüşlere dikkat çekti. "Şunu unutmamak gerekiyor" diyen Memiş, "Dolar uluslararası piyasalarda değer kaybediyor. İçeride artış varken dışarıda değer kaybediyor. Dedim ki, özellikle bu hafta dolar tarafında endeks ve ABD tahvil faizlerinde gerileme, ons bazında toparlanma bekliyorum. Haziran ayında ise boğa piyasası, ralli göreceğiz." diye konuştu.

"GRAM ALTINA SALDIRACAKLAR"

Gram altına ilişkin ciddi uyarılarda bulunan Memiş, düşük seviyelerin bittiğini vurguladı. Dolar kuruna bağlı olan gramda kısa süreli çekilmelerinde olabileceğini söyledi. Memiş, "Gram altın yıla 785 seviyesinden başladı. 960-970 olunca herkes ilgilenmeye başlıyor. Altına 1000 lirayı kırdığı zaman saldıracaklar. Bu korku ve panik alımları tarihte hiçbir zaman değişmemiştir. Acemiler varlıklarını ziyan ediyorlar. 980 seviyesini direnç seviyesi olarak takip edeceğiz, 960'ta kalıcı olursa. Merkez Bankası'nı bir görelim, kalıcı olursa bu kez yön 980 olursa. Dolar kurunda geri çekilme olursa gram altında 940'ları tekrar görebiliriz. Elimdeki altını satar mıyım? Asla. Elimdeki gümüşü satar mıyım? Asla. Satan kaybeder. 900 lira seviyesi altında gram altın almak hayal olacak. İddiamın arkasındayım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN