Gram altında dip seviye göründü! Peki gram altın 700 TL'yi görecek mi? Selçuk Geçer'den 'Yok artık' dedirten seviye geldi

Gram altında dip seviye göründü! Peki gram altın 700 TL'yi görecek mi? Selçuk Geçer'den 'Yok artık' dedirten seviye geldi

Piyasa değerlendirmesi ile dikkatleri üzerine çeken Analist Selçuk Geçer, gram altın ve doların önümüzde ulaşacağı seviyeleri verdi. Yüksek tahminleri ile bilinen Selçuk Geçer'den, bu defa gram altına ilişkin zirve seviye çıktı.

Aram motorlarında en çok gram altına ilişkin, "Gram altın 700 liraya düşer mi? Gram altın eski seviyesine döner mi? gibi sorular aratılırken, Selçuk Geçer'den dikkat çeken seviye geldi. Altın ve dolarda yaşanan yükseliş trendinin kalıcı olup olmayacağı merak konusu olurken Piyasa Analisti Selçuk Geçer, gram altın için 'dip' ifadesini kullandı. Ons altın ve doların etkisiyle gram altında zirvelerin yaşanacağını belirten Geçer, altın birikimi yapanları da uyardı. İşte Selçuk Geçer'den dikkat çeken tahminler.

altinve-001.jpg

GRAM ALTIN İÇİN UÇ SEVİYE GELDİ

Piyasalarda her an her şeyin olabileceğini söyleyen Selçuk Geçeri altının 1800 seviyelerini göreceğini ifade etti. Enflasyondan korunmak için altının koruma kalkanı olduğunu belirten Geçer şunları kaydetti:

"Her an bu durum dönebilir. Dolar endeksinde yükseliş her şeyi ortaya koyuyor. Önümüzdeki dönem Amerika'da bir resesyon olması yüksek bir ihtimal. Bu da dünyada krizin dibi demek. Tam piyasalarda dibin de dibini gördük dediğimiz anda altın fiyatları tekrar yükselişe geçiyor. Bunlar normal çünkü kritik dönemlerde altın fiyatlarının yükseldiğini görürüz. Ben 1300 -1400 civarlarında bir altın seviyesi beklemiyorum. 1700-1800 aralığı maksimum görülür. Bunun daha aşağısı yok. Altın hala enflasyona karşı bir koruma yöntemi. Altın bu sene rekor kırarsa hiç şaşırmam. Gram altın ise rekor kırar. Çünkü altında daha dolar etkisini görmedik. Dolar etkisi ile ons etkisinin birleştiği nokta gram altın zirve yapacağı yer" diye konuştu.

KRİZİN DİBİ GELİYOR

ABD’deki resesyonun krizi derinleştireceğini ifade eden Geçer, "Krizin dibi" "Altın fiyatları yükseliyor. Maksimum gram altında beklentim 1.700-1.800 TL" dedi.

DOLARIN YÜKSELİŞİ DEVAM EDECEK

Daha önce dolar tahminleri çıkan Geçer, doların yükselişine devam edeceğini belirtti. Geçer, "Bir hafta öncede söylemiştim dolar çok hızlı şekilde 15,80'e gelecek rahat olun demiştim. Oraya geldik. 15,75'i gördük. Yarın 95 aralığına yerleşir, bir ihtimal orada soluklanır ondan sonra da yukarıya hareket devam. Burada çok kritik bir mevzu var. Doları özellikle tutmuyorlar, bankalara faiz ödetmemek için. Bankalar o kadar sıkıntılı ki bankalara faiz ödettireceğimize vatandaşın sırtına bu işi yükleyelim, Hazine üzerinden bankaların ödeyeceği faizi ödeyelim. Bankalarda istedikleri kredileri toplasınlar, yüzde 14 ile alsınlar yüzde 26 ile versinler. Aradaki farkı da bize ödetsinler" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN