Enflasyon gram altını uçurdu! Selcoin'den öyle bir tahmin geldi ki...

Enflasyon gram altını uçurdu! Selcoin'den öyle bir tahmin geldi ki...

Youtube kanalından dolar ve gram altın üzerine kritik açıklamalar yapan Selcoin, düşüş bekleyenlere uyarılarda bulundu. 3 hanelere giden enflasyon içinde bitiş tarihini veren Selcoin, yeni yatırımcılar için yeni seviyeler verdi.

ABD'de yükselen enflasyon verilerini ve Türkiye'deki enflasyon üzerine değerlendirme yapan Selcoin, enflasyonun bitiş tarihini verdi. Altın ve dolar içinde yeni analizler yapan Selcoin, destek ve direnç seviyelerine dikkat çekerek yeni alım fırsatlarının olabileceğini ifade etti.

altin-001-001-001-001.jpg

ENFLASYON GELECEK YILA KADAR DEVAM EDECEK

"ABD enflasyonun hızını gelecek ay düşeceğini söyledi. Düşeceğine net bir görüş yok. Amerika enflasyonu durduramıyorken, 75 baz puanlık artışını da yaptı buna rağmen enflasyonu düşüremezken, bizim iç piyasamızda ne olacak? Ev araba fiyatları katlaya katlaya yukarı doğru gitmeye devam ediyor. Bu yükseliş eğilimi önümüzdeki yıla kadar devam etmesini bekliyorum. FED başkanı enflasyonun düşmesi 2 yıl alacak dedi. Bu en cesur yorumlardan biri. En azında 1 yıl daha devam edecek bence. Türkiye'de önümüzdeki yıl bu aylara kadar devam edecek. Döviz bulmak gibi çok fazla nedenleri var. Faiz artarsa enflasyon düşer ama para akışında o trafiğin azaldığını göreceğiz."

DOLAR/TL KANAYAN YARAMIZ

Bizim iç piyasamızda yüksek enflasyon devam eder. Yabancı yatırımcı içeriye para getirmekte güvensiz. Bunları yatırım yapmaya yöneltmek gere. Arz-talep ilişkisi var. Birikimlerde savurgan olmamak gerekiyor. Dolar TL 17 üstüne kapanışlar yapıyor. Bu bölgede yukarı yöndeki hareketine fitiller olabilir. Kısa vadeli bir gevşetme olabilir. Bu trend seviyesini yokluyor. En son 16,44 seviyelerinde bunu konuşmuştuk. 17 bölgesinde 1 lira daha üstüne koydu. Şu an pik bir durum yok. Olursa balyoz hareketi var. Dolar TL kanayan yaramız. Maalesef bu eyleme devam ediyor"

GRAM ALTINDA DÜŞÜŞÜ UNUTUN

"Altında test edilmemiş bir seviye var. 1000 TL'ye iğne hareketi yapabilir. 1005 minimal bir seviye. İğne şeklinde bir hareket gelirse yeni alıcılar bulacak. Gram altında 700 seviyelerden komisyonlar almayı bırakıp 800 liradan aldığım altınları bile bozmadan devam edeceğim. Çünkü düşüş olmayacak. Yükselmeye devam edecek. 1000 lirayı kendine güçlü bir alan haline getirdi. Gram altında 1400 TL hedefim devam edecek. Önümüzdeki günlerde bunu görebiliriz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN