Gram Altının Patlayacağı Tarihi Duyunca Altınlarınızı Saklayacaksınız! İşte Tuna Kaya'dan Altın ve Dolar İçin Zirve Seviyesi

Gram Altının Patlayacağı Tarihi Duyunca Altınlarınızı Saklayacaksınız! İşte Tuna Kaya'dan Altın ve Dolar İçin Zirve Seviyesi

Özellikle kripto para piyasası üzerine önemli analizlerde bulunan Piyasa Uzmanı Tuna Kaya katıldığı bir televizyon programında gram altın ve dolar için kritik açıklamalarda bulundu. Altında yaşanan baskılanmanın doğuracağı sonuçları açıklayan Kaya, dolar içinde kritik bir seviye verdi. İşte Kaya'dan elinde altın ve dolar biriktirenler için önemli analizler.

Mayıs ayında başlayan ve hala etkisini devam ettiren altın ve dolar piyasasında hareketlilik devam etmekte. Doların 15 TL seviyelerini kırmasıyla beraber yaşanan yükseliş trendinin devam edip etmeyeceğini merak eden yatırımcı için Tuna Kaya'dan önemli açıklamalar geldi. Dolar için Temmuz ayına dikkat çeken Kaya, altında yaşanan sıkışmanın ise patlama yaşatacağını belirtti. İşte Piyasa Uzmanı Tuna Kaya'dan yatırımcıları yakından ilgilendirecek o açıklamalar.

eyru.jpg

"FED PEŞ PEŞE 50 BAZ FAİZ ARTIRACAK"

Amerika Merkez Bankası tarafından yapılan şahin konuşmalara değinen Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, FED'in ileriki dönemlerde üst üste 50 baz faiz artışı yapacağını belirtti. FED'in faiz artışlarının piyasalara etkisi merak edilirken Kaya ABD'nin resesyona gideceğini ifade ederek "FED başkanı Powell'in konuşmasında çok bir şey yoktu. Ama piyasalar bunu olumsuz algıladı. Powell dedi ki; "Önümüzdeki aylarda bir kaç tane 50 baz faiz artırabiliriz. Burada bilançoyu küçültme reaksiyonu olacak. Daha önceki başkanların sert söylemlerini yumuşattı. Bu söylemde satışlar yaşandı. FED'in çok agresif gideceğini sanmıyorum" yorumlarında bulundu.

"ALTINDA BÜYÜK BİR PATLAMA OLABİLİR"

Altında yaşanan ani ataklar yatırımcıları tedirgin ederken, elinde altın olanlar altının yükselip yükselmeyeceğini merak etmeye başladı. 900 ila 940 seciyelerinde oynayan altın da son durum ne olacak? Piyasa Uzmanı Tuna Kaya tüm bu soruları katıldığı bir televizyon programında değerlendirdi. Altında yaşanan sıkışmanın büyük sıçrayışlara neden olacağını ifade eden Kaya şunları kaydetti:

"Altında genel anlamda yükseliş trendi vardır. Merkez bankalarının altına yönelik iştahları yeterli değil. Çin'deki kapanmaların açılmasıyla tüketicilerin altındaki talebi artarsa yaz aylarında ons altında yükselişler olacak. Altında 3000 bin dolar aşıldığında yaz aylarında 2200 doları aşacağını düşünüyorum. Altın geçte olsa mevcut fiyatlanmayı sağlayacaktır. 2200 ons altın gram altında 1100 TL'ye denk geliyor. Gram altında 900 seviyeler iyi. Gram altında 900- 940 arasında sıkışmış kalmış değil. bu sıkışmalar hayrı alamet değil. her sıkışma ciddi patlamalar getirebilir. Yatırımcıların her şeyin bittiğini düşünmesi aslında öyle değil"

dolarlar.jpg

DOLAR O SEVİYEDEN SONRA YÜKSELİŞE GEÇİYOR

Tuna doların hakkında ise Temmuz ayına dikkat çekerek ,"Dolarda bir miktar artış var. Burada 15,80 önemli bir bölge. Bu aşılırsa özellikle temmuz ayında yükseliş yaşanabilir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN