Gurbetçiler Türkiye’de ‘ev’leniyor

Gurbetçiler Türkiye’de ‘ev’leniyor

Döviz kurundaki yükseklik, KDV istisnası ve konut fiyatlarındaki düşüş, gurbetçilerin Türkiye’de ev sahibi olma iştahını artırdı. Yurtdışında yaşayan Türklerin gözde şehri ise Antalya oldu.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyesi Helmann Consturaction firması Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Selman Özgün, yurt dışında yaşayan Türklerin, Türkiye’de konut sahibi olmaya yönelik ciddi bir talep oluşturduğunu söyledi. MUSİAD tarafından Almanya’da bu yıl ikincisi düzenlenen İnşaat ve Emlak Fuarı’nda konuşan Özgün, fuara yoğun bir gurbetçi akının olduğunu dile getirdi. Özgün, “Döviz kurundaki yükseklik, yabancı ülke vatandaşlarına olduğu gibi yurt dışında yaşayan ve çalışan Türk vatandaşları için de önemli bir avantaj yarattı. KDV istisnasının gurbetçileri de içine alması özellikle ilgiyi bir tık yukarı taşıdı. Zaten gurbetçilerimizde, Türkiye piyasasındaki ekonomik konjonktür nedeniyle konut fiyatlarının uygun olduğuna dair bir algı var. Ve bu da konut sahibi olma isteğini artıyor” dedi. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının kendi memleketlerinde konut sahibi olmaktan ziyade, özellikle Antalya’yı tercih ettiklerini belirten Özgün, “Deniz, tarih ve yeşil dokusu ile turizmle birlikte yurt dışından birçok yabancı ülke vatandaşını da ağırlıyor olması ve ulaşım kolaylığı gibi değerleri, Antalya’da konut sahibi olma isteğini artırıyor” ifadelerini kullandı.

YAZLIK FİYATLARI  HIZLI ARTTI

Türkiye’de 12 turistik ilçede yazlık konut fiyatları, aylık kiraları ve yatırımın geri dönüş incelendi. Nisan 2019 raporunun en dikkat çekici yanlarından biri yazlık ev fiyatlarının birçok şehirde normal konut fiyatlarının çok üzerine çıkması oldu. Rapora göre; Türkiye’de konut fiyatlarının en yüksek olduğu turistik merkez İzmir’in Çeşme ilçesi. Çeşme’de ortalama konut fiyatları 1 milyon lirayı da aştı. Araştırmaya konu olan 12 ilçe arasındaki en ucuz yazlık ev fiyatları ise İstanbul’un Silivri ilçesinde.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN