Hacı Sayid baklavaları ve Gloria Jean’s konkordato ilan etti

Hacı Sayid baklavaları ve Gloria Jean’s konkordato ilan etti

Türkiye genelinde 39 şubesi olan baklava devi Hacı Sayid Gıda Pazarlama San. Tic. A.Ş. ile 70 Gloria Jean's şubesini bünyesinde bulunduran Grup Dnc Gıda San. ve Tic. A.Ş. konkordato ilan etti.

39 şubeli baklava şirketi, 70 şubeli kahve şirketi ve Rumeli Tatlıcılık Süt Ürünleri ve söz kosunu şirketlerin sahipleri 1 Mart’ta Bakırköy Ticaret Mahkemesi’ne konkordato için başvurdu.

Davada konkordatoyla yeniden etkin biçimde faaliyetini sürdürebileceği belirtilen şirketlerin mali darboğaza girdiği ifade edildi.

BİLİRKİŞİ ATANDI

Mahkeme de şirket ve kişiler iç üç aylık mühlet kararı vererek bilirkişi atadı. Mahkemenin verdiği 6 Mart tarihli tedbir kararıyla birlikte davacılara yönelik herhangi bir icra takibi yapılamayacak.

Üç aylık sürede şirketin borçlarını yapılandırılıp yapılandırılamayacağı incelenecek.

İLK DÜKKANI 20 METREKAREYDİ

Hacı Sayid baklavalarının temeli 1968 yılına dayanıyor. Uzun yıllar baklava sektöründe işçi olarak çalışan Burhan ve Mehmet Dinçerler kardeşler, 1983 yılında ilk dükkanlarını açtı. Şirinevler’de açılan 20 metrekarelik ilk dükkanda işlerini büyüten aile, sektörün önemli markalarından biri konumuna geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN