Hamsi alana ıspanak bedava

Hamsi alana ıspanak bedava

İstanbul'da zehirlenme vakalarındaki artış, talebi ve fiyatları vurunca ıspanak promosyon ürününe dönüştü. Giresun’da bir hamsi tezgahında bir kilo hamsi alana ıspanak bedava oldu.

Daha öncesinde kilosu 4 liradan satılan ıspanak 2 liraya kadar düşmesine rağmen alıcı bulmakta zorlanınca hamsinin yanında bedava verilmeye başlandı.

Ispanakta talep ve fiyatlar, artan zehirlenme vakalarıyla orantılı olarak yönünü aşağı çevirdi. Yaşananlar öncesi tezgahlarda 4 liraya satılan ıspanağın fiyatı 2 liraya kadar düştü. Manavlar da ellerindeki ıspanağı tüketebilmenin yolunu promosyon ürün olarak vermekte buldu. Giresun’da hamsi satışı da yapan bir manavcı bir kilo hamsiye bir bağ ıspanağı bedava vermeye başladı.

Bir kilo hamsiyi 7 TL’den satan Hacı Işık ıspanağı da yanında verdiğini söyledi. Işık, “Haberlerde yer alan ıspanak zehirlenmesinden vatandaşlar ıspanağa temkinli yaklaşıyor. Bu da ister istemez esnafı etkiliyor. Haberler öncesi bir kilo ıspanak 4 TL’den satılırken, şimdi 2 TL’ye düştü buna rağmen vatandaşlar dikkatli. Oysa ki ıspanak değil, ıspanağın içerisine karışmış olan başka otların zehirli olabileceği açıklandı. Buna rağmen vatandaş endişeyle yaklaşıyor. Oysa ki vatandaş alırken değil, pişirirken temkinli olmalı ve iyice ıspanağın içerisindeki yabancı otları ayıklamalıdır. Biz vatandaşımıza hamsinin yanında ıspanağı bedava veriyoruz. Hamsinin kilosu 7 TL bir kilo da ıspanak bizden” dedi.

GİRESUN/İHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN