Honda 2018'i rekorla kapattı

Honda 2018'i rekorla kapattı

Honda Türkiye, 2018 yılını 28 bin 661 satış rakamıyla rekor kırarak kapattıklarını açıkladı.

Honda Türkiye, 2018 yılsonu değerlendirme raporunu açıkladı. Buna göre şirket, 2017 yılında gerçekleştirdiği tarihinin en yüksek satışı olan 26 bin 421 adedi, 2018 yılında 28 bin 661’e taşıyarak yeni bir rekora daha imza attı. Açıklamaya göre bu artışla, otomobil ve hafif ticari toplam pazarının ilk 10 markası arasında satış adedini artıran tek marka oldu.

Yapılan şirket açıklamasına göre marka, toplam satışlarını geçen yıla oranla yüzde 8,5 artırarak pazar payını yüzde 5,9’a çıkardı. Ayrıca bu pazar payı artışı ile daralan pazarda büyüme gösteren 3 markadan biri olma başarısını da elde etti. Toplam otomotiv pazarı içerisinde yüksek satış adetlerine sahip markalar baz alındığında ise Honda, 2018 yılında satış rakamlarını en çok artıran marka olarak öne çıktı. Bu sonuçlara göre Honda otomobil pazarında en çok satış yapan altıncı marka oldu.

Söz konusu marka için 2018 yılının bir diğer başarısı ise Ekim ayında ‘Türkiye’de en çok satılan otomobil markası olmasıydı. Bununla birlikte şirket alınan bu birincilikle Türkiye otomobil pazarında birincilk elde eden ilk japon markası oldu. Türkiye’de sergilediği başarıyı Honda’nın global pazarında da koruyan Honda Türkiye, bu yıl da İngiltere’den sonra Avrupa’da en çok satış yapan ülke olma başarısını sürdürdü.

CIVIC TÜRKİYE'NİN EN ÇOK SATAN MODELİ OLDU

Honda’nın Civic Sedan modeli de Ağustos, Eylül ve Ekim ayları olmak üzere üst üste 3 ay boyunca Türkiye’nin en çok satan modeli oldu. 2018 yılında 4 bini dizel olmak üzere toplam 23 bin 799 adet satılan araç, yıl genelinde de en çok satılan 3’üncü model olma başarısını elde etti. Filo satışları çıkartıldığında ise bireysel müşterilerin en çok tercih ettiği model yine Civic sedan oldu.

3 ADET NSX SATILDI

Honda 2018 yılında Civic Type R ve NSX modelleriyle de dikkat çekti. Açıklamaya göre Super Sport kategorisinde rol aldığı ve Avrupa’da yalnızca 5 ülkede satılan NSX modelinden 2018 yılı içinde 3 adet satıldı. Honda Türkiye bu başarı ile toplam NSX satışını 5’e çıkarmış oldu. ‘Hot Hatch’ sınıfının en güçlü modellerinin başında gelen, Honda’nın dikkat çekici diğer modeli ise Civic Type R oldu. Honda, 2018 yılını toplam 19 adet Civic Type R satışı ile kapattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN