İbrahim Kahveci: Ekonominin temel sorunu güven, bu yoksa küçük dalgalar bile doları yükseltir

İbrahim Kahveci: Ekonominin temel sorunu güven, bu yoksa küçük dalgalar bile doları yükseltir

Karar Ekonomi Müdürü İbrahim Kahveci KARAR TV canlı yayınında dolardaki ani hareketliliği değerlendirdi. Ekonominin asıl sorunun 'güven' olduğunu belirten Kahveci, siyasetin "şer güçler" söyleminden vazgeçip, gerçekçi bir ekonomi yönetimiyle bunu sağlayabileceğini söyledi.

Karar ailesine katılan KARAR TV'de 'İbrahim Kahveci ile Ekonomi Gündemi' haftada iki gün, Salı ve Perşembe, saat 15:30'da ekranlarda olacak.  

Burak Tut'un sunduğu 'İbrahim Kahveci ile Ekonomi Gündemi'nin ilk bölümünde dolarda yaşanan ani yükseliş ve bunun nedenleri masaya yatırıldı.

Ekonomi yönetimine güvenin giderek azaldığını belirten Kahveci "Arnavutluk para birimi Leke'ye karşı bile değer kaybeden bir Türk Lirası var. İlk sallantıda yıkılacak para birimi TL olarak görünüyor. Faizlerin yüzde 22'lerde olduğu dönemde bile Türk vatandaşları bulduğu parasıyla döviz almış. Faiz indirdikten sonra da dolarınızı bozdurun TL'ye yatırın demek ne kadar mantıklı? Ders çıkarabiliriz. Meydanlarda 'şer güçler' söyleminden vazgeçer, topluma güven veren bir ekonomi anlayışı oluşturursak bu bize ders olur. Önlem alabiliriz" dedi. 

İBRAHİM KAHVECİ İLE EKONOMİ GÜNDEMİ BİRİNCİ BÖLÜM:

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN