Ida vurdu petrol fiyatları artıyor: Kritik seviyeyi aştı

Ida vurdu petrol fiyatları artıyor: Kritik seviyeyi aştı

ABD'de Meksika Körfezi’nde etkili olan Ida Kasırgası nedeniyle brent petrolün varil fiyatı 75 doların üzerine çıktı. Fiyat artışında üretimin durmasının etkili olduğu belirtildi.

New York piyasasında varil başına 75,60 dolar seviyesinin üzerine çıkan brent petrolün yanı sıra Batı Teksas Petrolü varil başına başına 73 doların üzerine çıktı.

Brent petrolde kritik seviye olan 75 dolar, 2 Ağustos’tan bu yana görülen en yüksek seviye oldu.

petrol-fiyati.jpg

STOKLAR AZALDI

ABD’nin açıkladığı verilere göre, kasırga sonucu üretimin durması nedeniyle ülkede ham petrol stokları geçen hafta 6 milyon varil azaldı.

Ayrıca Ida’nın ardından ABD’de etkinlik gösteren Nicholas Kasırgası’nın da tropik bir fırtınaya dönüşerek üretimi tekrar sekteye uğratmasından endişe ediliyor.

petrol-fiyatlari.jpg

Bloomberg’in aktardığına göre, Uluslararası Enerji Ajansı bu hafta, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefiklerinin (OPEC+) üretimi artırarak arz artışının gerçekleşebilmesi için Ekim ayına kadar beklemek gerekeceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN