İki ayda 1000 adet satacak

İki ayda 1000 adet satacak

Fransız üretici Peugeot, bir yıl aranın ardından 508 modelini yeniden satışa sundu. 210 bin liralık başlangıç fiyatıyla dikkat çeken araç, tasarımıyla tüm dikkatleri üzerine topladı. Yılın bitmesine 2 ay kaldığını hatırlatan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Anaç “Bu süre zarfında 800 adetlik satışa imza atmayı hedefliyoruz. Eğer tedarik edebilirsek bin adet bile satabiliriz” dedi.

ALİ YILDIRIM

Peugeot’un 2010 yılında pazara sunduğu 508 modeli baştan aşağı yenilendi. Türkiye’de satışına 1 yıl ara verilmesinin ardından marka modeli yeniden yollara çıkardı. Yeni tasarımıyla dikkat çeken araç, coupe tarzından aerodinamik tasarımıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Peugeot Genel Müdürü İbrahim Anaç “Yeni 508’i Kasım 2019 itibarıyla Türkiye’de satışa sunduk. Yıl sonuna kadar hedefimiz 800 adetlik satış. Eğer tedarik edebilirsek bin adete ulaşmamız hiç de zor değil. Son iki aylık süreçte segment lideri olmayı hedefliyoruz. Gelecek dönemde de liderlik için yarışmaya devam edeceğiz. Bahsettiğimiz bin adetlik satış filo tarafını da kapsıyor. 2020 için ise otomobil ve hafif ticari araç pazarının 600 bin adet civarında olacağını tahmin ediyoruz. Bu yıl pazar payımızı arttırdık. 2020’de de binek ve hafif ticari araç segmentideki iddiamızı sürdüreceğiz” dedi.  

Tasarım tarafında araca bakacak olursak, LED detayların ön plana çıktığı görülüyor. Markanın imzası niteliğinde olan ‘Aslan’ logosu, krom detaylar, dikey konumlu LED farlar ve geniş hava girişleri sportifliğe vurgu yapmış. Arka kısımda ise 3 bölüm olarak sunulan far tasarımı aslan pençelerini andırmaya devam etmiş. Aracın 487 litrelik bagaj hacmi de sınıf ortalamasında. İç mekânda diğer modellerden tanıdık küçük direksiyon simidi bulunuyor. İ-Cockpit ismiyle iç hacimde dikkat çeken 508, 10 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran ve 12,3 inç büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü yükseltilmiş gösterge paneliyle kombine edildi. Yeni Peugeot 508, EuroNCAP kriterlerini de yerine getiren en güncel sürüş destek sistemleri ve zengin bir donanım seviyesiyle yollara çıkıyor. Segmentinde bir ilk olan gece görüş sistemi, gece sürüşlerinde de 140 km/s hıza kadar yayaları ve bisikletlileri algılayan yeni nesil otomatik acil durum fren sistemi ve çarpışma uyarı sistemi, aktif şeritten çıkma uyarı sistemi, sürücü yorgunluk uyarı sistemi, otomatik far kontrolü, hız sınırı tanımlaması ve önerisi, gelişmiş trafik işareti tanımlama sistemi, EAT8 otomatik şanzıman ile dur-kalk desteği de sunan uyarlanabilir hız sabitleme sistemi, şerit konumlama asistanı, şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı sistemi. 

19-11/04/ws.jpg
İbrahim Anaç

BAŞLANGIÇ FİYATI 210 BİN LİRA

Yeni 508 Prime, Allure, GT-Line ve GT olmak üzere 4 farklı donanımla satışa sunuldu. Prime versiyonunun benzinli ve dizel seçenekleri otomatik EAT8 ile 210 bin liralık fiyat etiketine sahip. Modelde, yeni nesil Euro 6.c normuna uyumlu PureTech ve BlueHDi motorlar dikkat çekiyor. Aynı zamanda yeni teknolojili motorlar sınıfının en iyi CO2 emisyon salım değerlerine imza atıyor. 1.6 litre PureTech motordan geliştirilen, PureTech 180 S&S EAT8 ve PureTech 225 S&S EAT8 olmak üzere iki yeni benzinli motor araçta görev yapıyor. Dizel cephesinde ise 1.5 litre BlueHDi motorlardan geliştirilen, BlueHDi 130 S&S EAT8 dizel motor mevcut. Yeni Peugeot 508’de yer alan motor seçenekleri dört farklı versiyon ile eşleşiyor. 225 beygirlik seçenek sadece GT donanımla satışa sunuluyor. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN