İkinci el araç satışında tüketiciye ÖTV indirimi geldi! Araç fiyatları düştü satışlar durdu!

İkinci el araç satışında tüketiciye ÖTV indirimi geldi! Araç fiyatları düştü satışlar durdu!

Otomobil almak isteyenlerin sayısı artış gösterse de artan fiyatlar herkesin önünde engel olmaktadır. Bunun üzerine ikinci el araçlara yönelen vatandaşlar ise fiyatları görmesiyle şok geçirdi. Artan araç fiyatları üzerine bakanlık harekete geçti. Fahiş artışların önlenmesi için 6 ay ve 6 bin kilometre şartı getirildi. İşte, ikinci el araç alacakların merak ettiği konu hakkında tüm detaylar haberimizde

Sıfır otomobil fiyatlarının geçtiğimiz zaman diliminde beklenmeyen fiyat artışı üzerine fahiş fiyat seviyeleri ortaya çıktı. Sıfır otomobillerin yanı sıra ikinci el piyasasında da sular durulmuyor. Bakanlık bu fiyatların önüne geçmesi adına başlattığı kampanya üzerine yüzde 15 civarında düşüşler yaşanırken satışların düştüğü de dikkatlerden kaçmadı. Otomobil piyasasında son durum nedir? İşte, ikinci el araçlar hakkında merak edilenler

Araç Satışlarında Büyük Düşüş

İkinci el araçların fahiş fiyat artışından sonra incelemeler dahilinde satışlarında azaldığı gözlemlendi. İkinci el araç fiyatları bakanlık tarafından ele alınması üzerine yüzde 15 - 20 arasında düşüş yaşandı. Fakat fiyatların düşmesinin ardından beklenen satış artışı henüz yaşanmadı. Ağustos ayında düşüşe geçen satışların Eylül ayında da devam ettiği görüldü.

Artık Ayda 2-3 Satış Bile Fazla Zannediliyor

Otomobil piyasasında yer alan galericiler araba fiyatlarındaki yüzde 20 oranındaki düşüşün ardından bile satış olmamasının altını çizdi. Eskiden ayda 10-15 araç satışı yapan galericiler artık ayda 2-3 aracın satılmasını çok olarak görüyor.

İkinci el araç

Araçlarda ÖTV İndirimine Büyük İlgi

Eylül ayıyla beraber araç piyasasının kötüye gittiği ifade edilirken galericiler ise satışların azalmasından şikayet etmektedir. Satışların azalmasının en büyük etkeni ise tüketicilerin ÖTV indirimi beklemesi olduğu belirtildi. Bunun üzerine ise Ocak 2022 – Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 azalarak 458 bin 446 olarak kaydedildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN