İkinci el otomobil alacaklar dikkat! ÖTV kararı sonrası fiyatlar düşmeye başladı: Otomobil fiyatları ne kadar oldu?

İkinci el otomobil alacaklar dikkat! ÖTV kararı sonrası fiyatlar düşmeye başladı: Otomobil fiyatları ne kadar oldu?

İkinci el otomobil alacaklar bu habere dikkat. ÖTV düzenleme yetkisinin cumhurbaşkanına geçirilmesi ile otomobil fiyatlarında olum etki yarattı. ÖTV'de indirim yapılacak söylentileri fiyatların düşmesine neden oldu. Otomobil piyasalarından gelen bilgiye göre ikinci el araç fiyatları 40 bin liranın altına kadar düştü. Peki ikinci el araç fiyatları ne kadar? İkinci el araç fiyatlarına indirim geldi mi?

Araç alacakların merakla beklediği indirim geldi. ÖTV'de düzenleme yetkisinin cumhurbaşkanına geçirilmesi ile ikinci el otomobil fiyatlarında düşüşe neden oldu. İnternette yer alan ilanlara bakıldığı zaman, 350 bin liraya kadar olan araçlarda 10-15 bin, 1 milyon lira bandındaki üst segment araçlarda ise 30-40 lira aralığında indirim yapıldığı görüldü. Peki ikinci el otomobil fiyatlarında indirim var mı? Otomobil fiyatlarına indirim yapıldı mı? İşte ÖTV düzenlemesinin ikinci el piyasasına yansımaları...

İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARINDA İNDİRİM RÜZGARI

ÖTV'de düzenleme yetkisinin cumhurbaşkanına geçirilmesi ikinci el otomobil piyasasında da olumlu etki yaptı. Otomobil fiyatlarına indirim gelecek söylentileri şimdiden etkisini gösterdi. İnternette yer alan bazı otomobil ilanlarında şimdiden indirim uygulandığı görüldü.

ARAÇ FİYATLARINI DÜŞÜRMEYE BAŞLADILAR

Gelecek olan düzenlemeyle sıfır km araçların fiyatlarının düşecek olması, ikinci el piyasasına olumlu yansıdı. Galeri sahipleri şimdiden indirim uygulamaya başladı. Öte yandan internette yer alan ikinci el otomobil satış ilanlarında da indirim yapıldığı görüldü. Daha önce bin lira indirime bile yanaşmayan bazı araç sahipleri 350 bin bandındaki orta segmentte 10-15 bin, 1 milyon lira bandındaki lüks segmentte ise 30-40 bin liraya yakın indirime gitti.

a1-74.png

VATANDAŞLARIN İNDİRİM BEKLENTİSİ SÜRÜYOR

Otomobil fiyatlarındaki düşüşün sürmesini bekleyen vatandaşların, yapılacak olan düzenleme ile 3 isteği bulunmakta. Beklentilerde 3 ana başlık şöyle;

  • Otomobil bayileri ikinci el satışı yapmasın: Döviz kurunun hareketliliğini fırsata çeviren bazı bayiler, beklettiği otomobilleri kendi ikinci el şirketine satıp, plakayı taktıktan sonra yine piyasa fiyatının üstünde vitrine koyuyor. Bu da ikinci el araba fiyatlarının, “bulunamayan sıfırdan” pahalıya satılmasını beraberinde getiriyor.
  • Bayilerin galericilere sıfır km otomobil satışı yasaklansın: Mevcut durum, plakası takılmış ikinci el otomobilin bayideki liste fiyatından 80-100 bin lira daha pahalıya satılmasına ve fiyatların sürekli yükselmesine neden oluyor. Tüketiciler, otomobil piyasasındaki fiyat şişkinliğinin önlenmesi için bunun mutlaka yapılması gerektiği görüşünde.
  • Aksesuar dayatması vatandaşa ekstra maliyet çıkartıyor: Sıfır km araç almak isteyen vatandaşa, “otomobil dışında faturalandırılan” ve 30-40 bin lira farka neden olan aksesuar paketi dayatılmasın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN