İkinci el taşıt satışında yeni düzenlemeler yolda

İkinci el taşıt satışında yeni düzenlemeler yolda

İkinci el araç alacaklar dikkat! Taşıt alım satımı yapılırken yepyeni prosedürler uygulanacak. İnternet üzerinden verilen araç ilanlarına, ekspertiz raporu ve TC kimlik numarası zorunluluğu gelmesi bekleniyor. Bakanlık ise daha geniş kapsamlı prosedürler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. İşte taşıt aslım-satım işlemlerinde yeni dönemde yaşanacaklar hakkında tüm ayrıntılar...

Türkiye'nin en büyük ilan platformu üzerinden yapılan alım-satım işlemlerinde yaşanan dolandırıcılık ve diğer olumsuz durumların önüne geçilebilmesi adına, verilen ilanlara TC kimlik numarası ve ekspertiz zorunluluğu getirilmesini talep edildi. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) yetkilileri, bu talebi Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine ilettiler.

20-02/17/oto3-kopya.jpg

ALIM-SATIM YAPANLARIN AYRINTILI BİLGİLERİ PAYLAŞILACAK 

Konu hakkında kendilerine gelen uyarıları dikkate alan bakanlıkların, daha geniş kapsamlı bir çalışma içerisinde oldukları, ilan sahiplerinin internet siteleri üzerinde yaptıkları satışlar hakkında tüm ayrıntıların görülebileceği bir sistem üzerinde çalıştıkları ifade edildi. Buna göre; online satışlarda kimin kaç ilan verdiğini, kaç taşıt sattığını alıcılar geriye dönük olarak takip etme fırsatı yakalayacaklar.

YETKİ BELGESİ ZORUNLULUĞU 1 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

Öte yandan, ikinci el otomobil alım satımıyla uğraşanlara yönelik getirilen yetki belgesi zorunluluğu 1 Eylül 2020 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu tarihten sonra, yetki belgesi olmayan kişiler, araç alım-satım işlemlerini gerçekleştiremeyecekler. Yetki belgesi olmadan alım-satım yapan kişiler için yüklü cezalar kesilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN