İkinci Elde Fiyatlar Çakıldı Uzmanlar Uyardı! İkinci El Otomobilde İndirim Sürecek Mi?

İkinci Elde Fiyatlar Çakıldı Uzmanlar Uyardı! İkinci El Otomobilde İndirim Sürecek Mi?

Vatandaşlar sıfır ve ikinci el araba fiyatlarını yakından takip ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ÖTV çıkışı hükümeti hareket geçirmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ÖTV düzenlemesi yetkileri devredilmişti. Alınan karar sonrası ikinci el fiyatlarda yüzde 7 oranında düşüş yaşandı. Tüketicilerin beklentisi düşüşlerin devam edeceği yönünde. Sektör temsilcileri ise ikinci el otomobil fiyatlarında düşüşlerin sürüp sürmeyeceği konusunda ilk defa net konuştu.

Döviz kurundaki artışla birlikte otomobil fiyatlarında büyük artış yaşanmıştı. Tüketiciler ise 'Otomobil fiyatları düşecek mi? Fiyatlar daha ne kadar düşecek?' sorularını araştırılmaya başlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ÖTV çıkışının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ÖTV düzenleme yetkileri devredilmişti. Kritik kararla birlikte piyasalarda düşüş başlamış ve otomobil fiyatlarında az da olsa indirimler görülmüştü. Vatandaşlar düşüşlerin devam etmesi yönünde beklenti içerisine girdi ancak sektör kaynaklarından kötü haber geldi.

DÖVİZDEKİ ARTIŞ OTOMOBİL FİYATLARINI VURDU

Döviz kurundaki yaşanan tarihi artış otomobil sektörünü de derinden etkiledi. Hem sıfır otomobillerde hem de ikinci el otomobil fiyatlarında büyük artışlar yaşanmıştı. Yaşanan fiyat artışları araç alacakları kara kara düşündürürken ÖTV'de yaşanan son dakika gelişmeleri piyasalarda rahatlamaya neden oldu.

a1-70.jpg

ÖTV DÜZENLEMESİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DEVREDİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu ÖTV çıkışı hükümeti harekete geçirmiş ve karar değişikliğine gidilmişti. Kılıçdaroğlu'nun ÖTV çıkışının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ÖTV düzenlemesi yetkileri devredildi.

FİYATLAR YÜZDE 7 ORANINDA DÜŞTÜ

ÖTV düzenlemesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devredilmesiyle piyasada rahatlama havası oluşmuştu. Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında düşüşler görülmüştü. Bu düşüşler yüzde 7 civarında ancak vatandaşların beklentisi daha da düşmesi yönünde.

a2-49.jpg

OTOMOBİL FİYATLARI ARTACAK MI DÜŞECEK Mİ?

Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında yaşanan düşüşlerin ardından vatandaşlar 'Otomobil fiyatları daha da düşecek mi? İkinci el otomobil fiyatları düşecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. İkinci el otomotiv piyasası temsilcilerinden beklenen haber geldi. Sektör temsilcileri, otomobil pazarının Ağustos ayında durgun seyrettiğini ve "bekle-gör" moduna geçtiğini belirterek, fiyatlarda daha fazla düşüş beklemediklerini bildirdi.

ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

Otomotiv sektöründeki güncel gelişmeleri değerlendiren Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mevcut şartlarda ÖTV indirimi beklemenin gerçekçi olmadığını kaydeden Eroldu, "Benim şahsi düşüncem, talebin yüksek olduğu bir ortamda ÖTV indirimi beklemek çok gerçekçi değil. Tüketici talebi düşerse bu yönde bir beklenti olabilir" dedi. Eroldu, serbest piyasa vurgusunda da bulunarak, "Türkiye’de öngörülemeyen mali politika düzenlemeleri otomotiv sanayi üzerinde sorunlar yaratıyor. Merkez Bankası’nın ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı parasal düzenlemeler, sanayicinin ve ihracatçının işlerini bir miktar zorlaştırıyor. Serbest piyasa ekonomisi koşullarından çok uzaklaşmamamız lazım" diye konuşmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN