İkinci ele faiz ve yüksek fiyat neşteri

İkinci ele faiz ve yüksek fiyat neşteri

İkinci el araç pazarında hem satışlarda hem de fiyatlarda sert dalgalanma yaşanırken, 6 ay 6 bin kilometre kuralı en azından fahiş fiyata fren yaptırdı. Alım gücünün her geçen gün eridiği ortama bir de kredi sorunu eklenince satışlar bıçak gibi kesildi. İkinci el araç pazarı 8 aylık dönemde büyüme gösterse de satışlar 2020’nin de altına geriledi. Sadece ağustos ayında daralma yüzde 10’u aştı.

ALİ YILDIRIM

Pandemiyle birlikte otomotiv sektörü büyük tedarik sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Özellikle satmaya araç bulamayan birçok marka, çeşitli yollarla satış rakamlarını arttırmaya çalışırken bir yandan da fiyat sorunu yaşadı. Artan kur ve vergi matrahı fiyatları uçururken orta sınıf bir otomobil bile 1 milyon lira sınırına dayandı. Neredeyse tüm otomobiller yüzde 80 ÖTV dilimine dayanınca başlangıç segmentleri bile yarım milyon liradan kapı açmaya başladı. Bu süreçte yine tek kazanan ‘zenginler’ oldu. Kenarda hazır parası olan birçok tüketici enflasyon karşısında ezilmemek için yatırımını sıfır otomobile çevirirken aynı zamanda sıfır fiyatın üstünde etiketle serbest piyasada aracını pazarladı. Sıfır için 6 ay beklemeyi göze alamayan ihtiyaç sahipleri ederinin 50 bin lira hatta 100 bin lira üstünü vererek araç sahibi oldu. Bu süreçte özellikle ikinci el araç piyasasında hem satışlarda hem de fiyatlarda sert dalgalanama yaşanırken, ilan siteleri sıfır ikinci el araçlarla dolmaya başladı. Buna önlem almak isteyen hükümet 6 ay 6 bin kilometre şartı getirince satışlar deyim yerindeyse bıçak gibi kesildi. İkinci el araç satışlarında yaşanan düşüş sonrasında fiyatlarda da gerileme görüldü. Sektör temsilcileri ikinci el araç fiyatlarının hemen hemen yüzde 10’a yakın gerileme kaydettiğine değindi. Stok sorunu yaşanan dönemdeki yüksek karlılıklar düştü. İkinci el satış adetleri de yüzde 10’un üzerinde gerileme kaydetti. Öte yandan sert artan fiyatlar ve matrah dilimlerinin işlevsiz kalması sonrasında büyük bir matrah artışı ve ÖTV indirimi beklentisi oluştu. Fakat yaşanan tablo karşısında Hükümet’in ÖTV indirimi yapacağını beklemek ütopyadan öteye geçemez. Ama yakın zamanda matrah artışının olacağını sektör temsilcileri de tahmin ediyor. Sıfıra ulaşamayan tüketici şimdilik ‘bekle-gör’ politikası uygulayarak ‘nasıl daha ucuza alabilirim’in hesabını yapıyor.

YÜZDE 50 FAİZİ GÖREN TÜKETİCİ BAKMADAN KAÇIYOR

Otomotivde belirsizlik ortamının hakim olduğunu söyleyen Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş “Tüketici, hali hazırda devlet kanadından bir ÖTV indirimi beklentisi içine girmeye başladı ve 45-50 gündür bu süreç devam ediyor. Öte yandan otomobil satın almak isteyen vatandaşlar yıllık yüzde 50’ye varan faiz oranlarıyla karşı karşıya. Bu faiz oranlarını gören tüketiciler doğal olarak satın alma kararından vazgeçiyor. Çözüm üretilmezse hem ikinci el hem de sıfır kilometre araç pazarının içinde bulunduğu negatif pozisyondan çıkması bir hayli zor görünüyor. Sektöre ivme kazandıracak en önemli adım uygun faiz ve yüksek vade ile araç satın almak isteyen tüketicilere kredi sunmak” dedi.

TRAFİĞE KAYDI YAPILAN ARAÇ SAYISI AZALDI

Satışlardaki düşüş verilere de yansıdı. Haziran 2022’de 1 milyon adedi geçen araç devri Temmuz’da 647 bin adete düştü. Ağustosta hafif toparlanma görülse de satışlar 750 bin adede ulaşamadı. Geçen senenin aynı döneminde ise Haziran’da devri yapılan araç sayısı 842 bin adet iken Temmuz’da 666 bin adet ve Ağustos’ta 800 bin adet olarak gerçekleşti. Ağustos’ta trafiğe otomobil, kamyon, kamyonet, traktör ve motosiklet tiplerinde 111 bin yeni araç kaydı yapıldı. İkinci eldeki kayıp ise verilere yansıdı. Satışta aşağı yönlü hareket devam ederken, al-sat yapanlar durgunluktan şikayet etti.

GEÇEN YILA GÖRE BÜYÜSE DE SATIŞLAR 2020’NİN ALTINDA

Türkiye’nin ikinci el araç pazarına bakıldığında da tablo çok iyi değil. EBS Danışmanlık’ın sosyal medya üzerinden paylaştığı verilere göre, Ağustos 2022’de 618 bin 720 araç satışı gerçekleşti. 2021’in altına düşen satışlar karşısında 2020’ye göre de büyük bir kayıp yaşadı. 2021’e göre, yüzde 10’un üstünde daralan grafiğe en az zararı ise hafif ticari araçlar verdi. Yılın tamamına bakıldığında Ocak-Ağustos aralığı önceki aylarda gerçekleşen talep etkisiyle büyüdü. Toplam ikinci el araç pazarı 5.1 milyon adedi aştı. Geçen yılın aynı döneminde 4.3 milyon adet araç satışı gerçekleşmişti. Yani yılın tamamında büyüme yüzde 20’ye merdiven dayadı. Fakat 2020’yi baz alırsak pandeminin yoğun yaşandığı döneme rağmen küçülme gerçekleşti. Pazar 2020’ye oranla yüzde 7 seviyesinde küçülerek 2 yılın altına indi.

KREDİYE ULAŞMAK ARTIK ÇOK ZOR

Merkez Bankası’nın hızlı faiz indirimi döngüsü, piyasaları da karıştırdı. İşlevsiz hale gelmeye başlayan faiz döngüsü sonrasında piyasalarda değil yüzde 12, yüzde 15 seviyesinde faiz bulmak bile güç oldu. Eskiden tüketiciye kredi vermek için yarışa giren bankalar bile, yıllık yüzde 30 yüzde 50 oranlara rağmen para vermiyor. Yüksek kâr oranlarına bakmayan bankalar, kredi konusunda bile artık seçici olmaya başladı. Kamu bankaları bu konuda biraz daha cazip kalıyor fakat beklenen iştah burada da gerçekleşmiyor.

YENİ ASLANLA PAZARIN ÜSTÜNE ÇIKACAK

Peugeot 308 yeni yüzüyle Türkiye’de yola çıktı. Sadece 1.2 litrelik benzinli motor seçeneğiyle pazarda boy gösterecek olan model, 3 farklı donanım seçeneğine sahip. Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu “Peugeot olarak 2021’in üstünde bir satış adedine odaklanıyoruz” dedi.

Peugeot 308 yeni yüzüyle Türkiye’de yola çıktı. Sadece 1.2 litrelik benzinli motor seçeneğiyle pazarda boy gösterecek olan model, 3 farklı donanım seçeneğine sahip. 775 bin liralık başlangıç etiketine sahip olan aracın GT donanım seviyesi için 915 bin lira gerekiyor. Markanın yeni aslan logosunu taşıyan ilk model unvanına sahip olan yeni Peugeot 308’e özel veya üst sınıflardan aktarılan teknolojilerle dikkat çekiyor. Araç, EAT8 otomatik şanzımanla kombine edilen 130 HP’lik 1.2 PureTech benzinli motoru ile aerodinamik tasarımı, verimliliği ve performansı en iyi şekilde birleştirerek olağanüstü bir sürüş konforu sunuyor. Yeni nesil model, ülkemizde Active Prime, Allure ve GT adı verilen 3 ayrı donanım paketiyle tercih edilebiliyor. Yeni Peugeot 308 ile hatchback segmentinde yeniden atılım içerisinde olacaklarını dile getiren Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu “Türkiye otomotiv pazarında, Peugeot olarak 2021’in üstünde bir satış adedine odaklanıyoruz” dedi. Pazarın durumuna da değinen Reyhanoğlu şöyle devam etti: “Matrah güncellemesi ihtiyacı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Kredi erişimindeki sıkıntının da farkındayız. Bizim de yüksek tutarlı, düşük oranlı kredi kampanyalarımız var. Bu gelişmelere göre tüketicimizin elini kolaylaştıracak kampanyalar oluşturmaya çalışıyoruz. Hareketli bir pazar bekliyoruz. Potansiyel var. Pazar doymadı tabii. Kredi erişimi ya da yükselen fiyatlar da var. Tüm müşterilerimiz için satın alma gücünün değiştiği segmentler var. Bu yüzden pazarı tahmin edebilmek çok kolay değil.”

FERRARİ DE MODAYA UYDU

Ferrari, süper spor otomobillerle adından oldukça söz ettirse de Purosangue ile SUV segmentine adım attı. Marka tarihindeki ilk dört kapılı ve dört kişilik modeli Purosangue’yi özel bir etkinlikle tanıttı. Ferrari’nin modern GT arketiplerine kıyasla tamamen farklı ve yenilikçi oranlarla tasarladığı Purosangue, sürüş performansı ve konforuyla segmentinde en üst sırada yer alacağının sinyalini veriyor. Purosangue, sınıfındaki en iyi performans değerlerini sunuyor. 0’dan 100 km/s’ye 3,3 saniyede ve 0’dan 200’e 10,6 saniyede ulaşan Purosanque, ikonik V12 motoruyla, tamamen yeni ve aynı zamanda “Tamamen Ferrari” deneyimi sunuyor. 725 HP güç ve 716 Nm tork üreten V12 motoruyla performans standartlarını yeniden belirleyen Prosangue, her yol şartında benzersiz sürüş keyfi için düşük devirlerde bile yüzde 80 tork sağlayacak şekilde geliştirildi. Purosangue, bağımsız dört tekerlek direksiyon sistemi ve 6 yönlü Şasi Dinamik Sensörlü (6w-CDS) ABS ‘evo’ dahil olmak üzere en güçlü ve seçkin spor otomobillerinde sunulan araç dinamik kontrol sistemlerine de yer veriyor. Yeni Ferrari aktif süspansiyon sistemi, ilk kez Purosanque’de kullanılmasıyla dikkat çekiyor. Ferrari Purosangue’nin, Türkiye yollarıyla 2023 yılında buluşması hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN