IMF'nin Türkiye tahminleri değişti: Büyüme beklentileri tutmadı

IMF'nin Türkiye tahminleri değişti: Büyüme beklentileri tutmadı

IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini revize ederek yüzde 5,8'e düşürdü. Önceki oran yüzde 6 olarak açıklanmıştı. IMF, Türkiye'nin 2022 büyüme beklentisini yüzde 3,3 olarak duyurmuştu.

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelledi. Türkiye ekonomisi için 2021 büyüme beklentisi yüzde 5,8 oldu.

Raporda, ekonomik beklentilerin Nisan ayından bu yana ülkeler arasında daha da farklılaştığı belirtildi.

Kovid-19 aşısına erişimin küresel toparlanmayı iki bloğa ayırdığına işaret edilen raporda, salgın devam ettiği sürece vaka sayısının çok düşük olduğu ülkelerde bile toparlanmanın garanti edilemediği aktarıldı.

YUKARI YÖNLÜ REVİZE EDİLDİ

Raporda, küresel ekonominin 2021'de yüzde 6 büyümesinin beklendiği, 2022 yılı büyüme tahminin ise yüzde 4,4'ten yüzde 4,9'a yükseltildiği kaydedildi.

Bu yıl ile ilgili küresel ekonomik büyüme tahmininde değişikliğe gidilmeyen raporda, buna karşın gelişmekte olan ülkelere yönelik bu yıla ilişkin beklentilerin aşağı yönlü, gelişmiş ekonomiler için ise yukarı yönlü revize edildiği ifade edildi.

BÜYÜME BEKLENTİSİ YÜZDE 5,6 OLDU

Raporda, söz konusu revizyonların salgına ilişkin gelişmeleri ve politika desteğindeki değişiklikleri yansıttığına işaret edilerek, gelişmiş ekonomilere yönelik 2021 yılı büyüme beklentisinin yüzde 5,1'den yüzde 5,6'ya çıkarıldığı, gelişmekte olan ekonomiler için büyüme tahminin ise yüzde 6,7'den yüzde 6,3'e çekildiği kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN